Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Petre Daea, tur de forță prin Ardeal

Împreună cu directorul general ANIF, Cornel Popa, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a început sâmbătă, 16 iulie 2021, o vizită prin mai multe județe din Ardeal. A început la Sibiu și a continuat în Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor și Arad.

Am văzut culturile și lucrările de îmbunătățiri funciare, am stat de vorbă cu fermierii, cu specialiștii și autoritățile locale la fața locului”, a declarat ministrul.

Măsuri urgente

În dialogul cu fermierii din județele vizitate, Petre Daea a prezentat pachetul de măsuri pe care l-a realizat în regim de urgență pentru această perioadă dificilă cu care se confruntă fermieri:

ordinul comun privind urgentarea inventarierii suprafețelor calamitate;

hotărârea de guvern privind acordarea diferenței la subvenția pentru motorină;

creditarea fermierilor prin Programul De trei ori subvenția” ;

solicitarea către Comisia Europeană în vederea măririi avansului la subvenții de la 50% la 70% pentru plățile directe si la 85% pentru dezvoltare rurală;

prezentarea Programului de reabilitare a sistemului de irigații si desecări, activarea sistemelor de desecare cu dublă funcționalitate, specifice zonei de vest a țării;

măsuri concrete stabilite la fața locului împreună cu fermierii.

Greutățile momentului ne determină să căutăm cele mai rapide soluții și să luăm cele mai bune măsuri pentru a reduce pierderile, pentru a pregăti anul agricol 2022 –2023 și a asigura furajele necesare sectorului zootehnic. Am discutat despre toate acestea nu numai cu fermierii, ci și cu autoritățile locale, cu specialiștii din zonele afectate. Timpul nu ne așteaptă, iar evoluția vremii nu o cunoaștem”, a precizat Petre Daea.

La Arad, împreună cu bravul și iscusitul fermier Dimitrie Muscă, un specialist desăvârșit, a putut constata la faţa locului validitatea măsurilor întreprinse.

Schimbarea destinației culturii și recoltarea timpurie în vederea asigurării furajelor este obiectivul zilei la Combinatul Agro-industrial Curtici. Măsura este indispensabilă desfășurării în bune condiții a activității din zootehnie. Vom putea trece peste aceste greutăți prin decizii rapide și acțiuni concrete. Exemplele sunt numeroase, acțiunile nu trebuie să întârzie! Cu siguranță vom depăși acest moment greu!”, susine ministrul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Munții Apuseni, în topul CNN al celor mai frumoase locuri din Europa care merită văzute

Articolul următor

39 de mașini de epocă au participat la ediția a III-a a Raliului Drumul Vinului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share