Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se pregătește semnarea primelor contracte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat că în curând se vor semna primele contracte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Astfel, începând de astăzi, 18 iulie, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanțare vor putea încărca în platforma digitală investiții.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanțare.

Într-o postare publică, reprezentanții ministerului au anunțat că Cseke Attila a notificat beneficiarii acestor proiecte asupra modalității de depunere a documentelor necesare, precum și a situațiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie încărcate în platformă.

„După cum este cunoscut, până în prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiții din 16 județe (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vâlcea) și sectoarele municipiului București”, a precizat ministrul, care a spus că urmează și aprobările investițiilor și pentru celelalte județe.

Amintim că prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, aprobat de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, ar trebui să se asigure serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și să se reabiliteze drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean (CJ) le-a prezentat membrilor Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) Sălaj o sinteză a proiectelor de investiții

Investițiile publice ale Sălajului, prezentate experților contabili din județ

Articolul următor

Târgul Corvinilor la Lugaşu de Jos în weekend

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share