Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Medicii de familie din Sălaj își pot finanța investițiile prin PNRR

Deținătorii de cabinete medicale de familie vor putea beneficia de 53.000 de euro pentru cumpărarea de echipamente și de 18.000 pentru renovarea acestora.
Doctorii de familie din Sălaj se pot apuca de proiecte pe bani europeni

Deținătorii de cabinete medicale de familie vor putea beneficia de 53.000 de euro pentru cumpărarea de echipamente și de 18.000 pentru renovarea acestora.

Subprefecţii Sălajului, Adriana Sabou şi Florin Florian au participat la o prezentare a oportunităţilor de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), adresate medicilor de familie. Au fost prezenţi reprezentanţi ai acestora, responsabili din cadrul instituţiilor publice din domeniul medical. 180 de milioane de euro din PNRR sunt puse la dispoziția medicilor de familie pentru investiții în cabinete.

3.000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiții în renovarea și dotarea cu echipamente medicale și mobilier. Acestea pot fi electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcții vitale: frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital.

Avantaj pentru cabinetele din zone defavorizate

Sunt prioritizate cabinetele din mediul rural și urbanul mic (inclusiv zone marginalizate, defavorizate, cu populație majoritar romă, comunități rome). Pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri de 45.000 de euro, fără taxa pe valoarea adăugată. Pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 de euro, fără TVA.

Apelul de finanţare include o listă preselectată de 2.250 asocieri, cabinete de medici de familie din mediul rural, localităţi marginalizate. Se adaugă un apel necompetitiv, de tip „primul venit primul servit”, pentru finanțarea a 750 de  asocieri sau cabinete de medici de familie.  Medicii preselectaţi din listă vor primi invitaţie de depunere a dosarelor de finanţare pe platforma PNRR, iar pentru apelul necompetitiv, dosarele de finanțare se vor depune online, pe platforma PNRR, începând cu 4 august.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asocierile conduse de DP Consult, Explan - Cluj și Proiect Construct – Regiunea Transilvaniei (PCRT) - Bihor s-au înscris la mai multe studii de fezabilitate

Ardelenii se bat cu turcii și cu vesticii pentru drumul expres Banat - Oltenia

Articolul următor
Grupul Louis Delhaize, prin intermediul companiilor Delparro și Melfort, a semnat contractul de vânzare cu Studium Green Cluj (SGC)

Studium Green a cumpărat clădirea hipermarketului Cora din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share