Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internațional Timișoara primește 28 de milioane de lei pentru implementarea a două noi proiecte de siguranță aeroportuară

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a venit miercuri la Timișoara pentru semnarea a două contracte extrem de importante pentru activitatea Aeroportului Internațional Timișoara. acesta va primi două finanțări în valoare de aproape 28 de milioane de euro pentru implementarea a două proiecte extrem de importate pentru securitate. Unul este integral finanțat din fonduri europene, cel de-al doilea presupune o cofinanțare din partea AIT.

”Astăzi are loc semnarea contractelor pentru două proiecte pe fonduri europene. Este vorba de două contracte pentru echipamente de siguranță, unul pentru activități noneconomice, finanțat integral de la buget și fonduri europene, respectiv unul pentru echipamente de siguranță generatoare de rezultate economice, unde cofinanțarea aeroportului a fost de 25%”, a spus directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

”E un moment plăcut. Îmi doresc să continue astfel de acțiuni. În acest moment se află pe circuitul guvernamental un nou proiect pentru AIT, în valoare de 105 milioane de lei, cel referitor la securitate integrată. Toate aceste proiecte, inclusiv cel pentru noul terminal pentru aeroport trebuie finalizate până în 2023, pentru că e pe precedentul ciclu de finanțare, pe noul ciclu nu se mai finanțează zona aero. Aștept să se intre pe proceduri, să se acceseze acești bani în timp util”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, venit la Timișoara pentru semnarea contractelor.

El a mai anunțat faptul că și pe partea cargo, pe care Aeroportul Timișoara o dezvolta, lucrurile merg foarte bine.

„Pe zona cargo și terminalul cargo, lucrurile s-au mișcat foarte repede, acum ne aflăm la etapa de schimb de documente cu societatea interesată. E un proiect mare, de amploare. Transmit managementului că termenele trebuie respectate, că există niște dead-line-uri pentru a putea fi folosite fondurile europene. Aceste investiții sunt necesare aeroportului atât pentru cei din Timișoara, dar și din toată zona deservită.

Pe noul terminal de plecări externe, m-a informat domnul director că s-a intrat destul de bine, iar cel care a câștigat se integrează în termen”, a mai spus Grindeanu.

Primul proiect, achiziție „Echipamente de Siguranță pentru Activități Non Economice”, are ca obiectiv general al proiectului constă în asigurarea unui nivel ridicat al siguranței pe parcursul desfășurării activităților de aviație civilă, respectiv Creșterea capacității de întreținere și salubrizare; creșterea capacității de gestionare a situațiilor de criză în perioada martie – decembrie; creșterea capacității de reacție privind combaterea vieții sălbatice; creșterea caăpacității de reacție în vederea asigurării unui nivel ridicat al siguranței pentru situațiile de urgență.

Cel de al doilea proiect, ”Utilaje destinate activităților economice de siguranță

Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea unui trafic aerian extins, în condiții de maximă siguranță” are ca scop: reducerea timpul de intervenție în situații de urgență, creșterea siguranței utilizatorilor serviciilor aeroportuare; reducerea timpului de așteptare al pasagerilor; optimizarea modului de lucru al personalului aeroportuar; creșterea nivelului de siguranță al personalului, aeronavelor cât și al pasagerilor; respectiv dotarea pentru deszăpezirea suprafeței de mișcare și degivrarea aeronavelor pentru îndeplinirea în bune condiții a cerințelor pentru transportul aerian.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Editura universității din Sibiu a câștigat două proiecte finanțate de Administrația Fondului Cultural Național

Articolul următor

Analiză realizată de Universitatea Politehnica Timișoara. Ce meserii sunt căutate de angajatori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share