Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Expoziție cu cele mai reușite proiecte studențești dedicată Campusului UO

Pe data de 11 iulie 2022, a avut loc momentul de începere a unui eveniment inedit, numit sugestiv Universitatea de Vară prin vernisarea expoziției dedicate Campusului Universitar Oradea în prisma celor mai reușite proiecte studențești realizate în anul școlar 2021-2022.

După acest moment festiv, a urmat, începând din incinta Bibliotecii Universității din Oradea, un prim itinerar de prezentare a locurilor propuse spre analiză și regândire, conform programului anunțat: „strada Universității versus Forumul Universitar”.

În data de 22 iulie 2022, participanții au luat parte la finalizarea aceastor activitați interdisciplinare, printr-un itinerar expozițional, în situ care a pornit de la punctul de Acces/Scena Forum Universitar, și prin traversarea celor șase locații studiate, ajungând la noul Acces/Obelisc propus pentru Biblioteca Universitară. În această locație academică, martoră multor evenimente de avengură, s-a realizat dezbatera acestui finisaj.

Participanții și îndrumătorii acestor 11 zile dedicate Campusului Universitar Oradea, sunt siguri că au atins scopul programului propus.

Prin documentare, relevare și discurs interdisciplinar, am ajuns mai aprope de valorile arhitectural-urbanistice ale acestui loc protejat din punct de vedere istoric-artistic. Redescoperind acestă moștenire de excepție, am reușit să aducem câteva idei esențiale, pentru punerea în valoare a acestui spațiu, ce reprezintă imaginea și funcțiunea de primire-împărtășire a cunoștințelor universitare”, a declarat prof. univ. dr. Marcela Prada, decan al Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură Oradea.

Itinerar

Itinerarul a fost realizat de către 6 echipe, astfel:

– Echipa 1 a conturat idei pentru Accesul și Scena noului Forum.

– Echipa 2 a relevat și a reconvertit parțial funcțiunile de la clădirile portarilor (monument istoric din 1912).

– Echipa 3 a conturat noul Centru din acest Forum Universitar.

– Echipa 4 a regândit scuarul-Grădina Forumului (sit istoric protejat din 1912).

– Echipa 5 a relevat fosta casa subofițerilor (monument istoric din 1912) cu speranța să devină în viitor Sediu Interdisciplinar al Universității de Vară Oradea.

– Echipa 6 a reconturat accesibilitatea pentru Biblioteca Universitară și a căutat locul pentru Obeliscul Forumului Universitar

Universitatea de Vară, ediția 2022, se bucură de un succes binemeritat. Am creat o echipă care a muncit foarte mult, înțelegând importanța frumosului și generosului spațiu oferit de Universitatea din Oradea”, a concis Marcela Prada.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sătenii din Bistrița, producători de energie. Panourile solare fac cu ochiul localnicilor

Articolul următor

NTT Data inițiază în tainele informaticii studenții de la Litere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share