Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: Recolte bogate, cu soiurile Marton Genetics

Parteneră tradițională a Zilei Grâului de la Seuca, societatea Marton Genetics a fost prezentă în loturile experimentale ale fermei Kodagro și la ediția evenimentului din iunie 2022. Végh András, director general Marton Genetics, ne-a furnizat în mini-interviul următor informații atât despre portofoliul companiei cât și despre produsele aflate pe lista de noutăți, destinate fermierilor ardeleni, și nu numai.

Ce înseamnă pentru compania Marton Genetics să fie prezentă și în acest an la Ziua Grâului de la Seuca, mai ales după pandemie și alte evenimente neprevăzute care au avut loc în ultimii ani?

Végh András, director general Marton Genetics: Noi suntem foarte onorați că putem fi alături de dumneavoastră astăzi, după doi ani de pandemie. Chiar am simțit că ne lipsește întâlnirea cu fermierii. Au fost niște ani grei, fără întâlniri, fără fermieri, n-am putut să prezentăm produsele, n-am putut avea o conversație cu fermierii direct, față în față.

Care este contribuția Marton Genetics în loturile experimentale de la ferma Kodagro din Seuca?

Végh András, director general Marton Genetics: Am venit cu șase soiuri, dintre care două soiuri foarte cunoscute deja aici în zonă, Nádor și Nemere. Din aceste șase soiuri dorim să prezentăm un soi extratimpuriu, Ikva, dar și Ménrót, precum și două soiuri noi la care vom începe distribuția anul acesta. Este vorba despre soiurile Felleg și Kondás.

Cum s-au comportat aceste soiuri de grâu în loturile de la Seuca?

Végh András, director general Marton Genetics: Arată foarte bine, noi suntem mulțumiți, la soiul Nádor s-a întâmplat ceva pentru că vin fermierii și ne zic că asta nu e Nádor – cine cunoaște știe deja că nu e Nádor. Ceva s-a întâmplat, încă nu știm cauza. Restul soiurilor arată bine și suntem mulțumiți. Bineînțeles, la recoltare o să știm rezultatul final, când vom cântări. Noi avem încredere că partenerii noștri de la Dafcochim și de la Kodagro utilizează o tehnologie foarte bună.

Spuneați de două soiuri noi de grâu care vor fi distribuite din acest an. Ce alte noutăți aveți în portofoliu sau pregătiți în perioada viitoare?

Végh András, director general Marton Genetics: În portofoliu avem ca și noutate în continuare Nádor și Nemere. Credem că Nádor a ajuns la recolte maxime, dar în fiecare an vedem că poate mai mult. Ca și cantitate, le recomandăm fermierilor să folosească Nádor și Nemere și ca introducere a soiurilor noi recomandăm Felleg și Kondás.

Ce mesaj aveți pentru fermieri?

Végh András, director general Marton Genetics: Le dorim recolte bogate, cu o tehnologie performantă și cu suflet. Le recomandăm soiurile Nádor și Nemere fermierilor care pe lângă cantitate vor și calitate.

CALITATE, VALOARE ȘI INOVAȚIE

„SC Marton Genetics SRL este o companie cunoscută în România care comercializează semințe de culturi agricole crescute în Martonvásár. Martonvásár este sinonim cu calitatea, valoarea și inovația pe piața semințelor de aproape 70 de ani. În acest spirit, filiala noastră din România a început să funcționeze în 2012. Principalele noastre culturi sunt porumbul și grâul de toamnă, pe lângă care portofoliul nostru include rapiță de iarnă, floarea soarelui, alte cereale și semințe de mazăre de primăvară și toamnă, toate fiind sub marca uniformă Marton Genetics®. Pe lângă dezvoltarea continuă, scopul nostru este de a servi nevoile tuturor producătorilor în mod profesional și cu cea mai înaltă calitate. Portofoliul nostru divers asigură că toată lumea găsește produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor sale. La dispoziția fermierilor români stau reprezentanții noștri regionali, împreună cu distribuitorii parteneri. Reprezentantul nostru în centrul țării este Szabó Hajnalka, telefon + 40721 245 228.” (www.martongenetics.com).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Colliers: Redresarea accelerată a pieței în S1, temele pentru S2 2022 în imobiliare

Articolul următor

Nufarm a prezentat, la Seuca, tehnologie aplicată la grâu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share