Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS Transilvania a cumpărat Nordlogic

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB) a preluat integral Nordlogic, grup specializat în dezvoltarea de produse și platforme software personalizate, cu birouri în Cluj, Oradea și Seattle (SUA).

În urma finalizării tranzacției, AROBS Transilvania își va extinde echipa din cadrul diviziei Software Services prin integrarea a 60 de programatori, testeri și consultanți în dezvoltare software de la Nordlogic. Grupul își va consolida, astfel, prezența la nivelul regiunii Transilvania și în vestul României, dar și în America de Nord.

Pentru realizarea acestei tranzacții, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii de la BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, din octombrie 2021, dar și finanțare bancară.

„Suntem încântați că o nouă companie antreprenorială românească, fondată tot în Cluj, a decis să se alăture AROBS și să contribuie la obiectivul nostru pe termen lung: transformarea grupului în cel mai mare jucător internațional al industriei de IT, cu servicii și produse inovatoare, pornit din Cluj. Andrei și Ovidiu sunt doi antreprenori excepționali, cu care împărtășim aceeași viziune cu privire la potențialul de creștere și dezvoltare al Nordlogic.

Sunt încrezător că împreună vom implementa multe proiecte de succes. Această tranzacție este în linie cu strategia noastră de dezvoltare pentru următorii ani, bazată pe o activitate intensă de fuziuni și achiziții. Într-un timp relativ scurt, am reușit să realizăm trei tranzacții. Vom continua să căutăm și să identificăm noi oportunități – companii care pot diversifica activitatea noastră și care își doresc să se dezvolte alături de noi” a declarat Voicu Oprean, fondator al AROBS.

Managerii Nordlogic rămân la conducere

Nordlogic a fost fondat de Andrei Olariu și Ovidiu Codreanu, foști colegi de liceu și facultate. Nordlogic a dezvoltat și implementat aplicații web și cloud, software bazat pe familia de tehnologii Microsoft pentru clienți locali și internaționali din Europa, Israel și SUA.

Clienții săi activează în industrii diverse, precum servicii financiare, tehnologie, manufactură, media, domeniul medical, organizații nonprofit. În 2021, grupul a înregistrat venituri consolidate de 9,7 milioane de lei. Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Olariu și Codreanu, alături de Ciprian Sorlea.

„Sinergiile pe care intrarea Nordlogic în grupul AROBS le va aduce ne vor ajuta să creștem în ritm accelerat. Pentru noi, AROBS a fost un partener firesc în momentul în care am avut în vedere dezvoltarea prin intermediul unei tranzacții M&A, datorită unei lungi relații atât la nivel profesional, între firme, cât și la nivel personal.

Apartenența la grupul AROBS ne face mai puternici și competitivi, iar planul este să continuăm să livrăm servicii și produse de înaltă calitate și, în același timp, să ne extindem echipa de specialiști, competențele și portofoliul de clienți” a declarat Andrei Olariu, CEO al Nordlogic.

AROBS, șapte achiziții în patru ani

Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de Wolf Theiss, care i-a acordat asistență juridică. Nordlogic a fost asistată de Orion XXI, în calitate de consultant M&A, și de ZVD Attorneys, în aspectele juridice. Este a treia tranzacție realizată de AROBS de la anunțul de listare pe BVB, după achiziționarea Berg Software Timișoara (2021) și Enea Software Development Services (2022), și a șaptea în ultimii patru ani.

AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu 70 de parteneri ai diviziei Software Services prezenți în Europa și America. 10.000 de clienți folosesc produsele sale software. Grupul este prezent în 11 locații din România și 8 din străinătate. 950 de specialiști ai săi construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise.

Echipele din cadrul Nordlogic, formate din 60 de programatori, testeri și consultanți, sunt specializate în dezvoltarea de produse și platforme software personalizate în web și cloud pentru clienți locali și internaționali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festival de bere artizanală la Cluj, cu 70 de sortimente în program

Articolul următor

Aeroportul Cluj introduce, în premieră, destinația Perugia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share