Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalul de Carte Transilvania, la prima ediție postpandemie

Festivalul a reușit să strângă în jurul cărții peste 50.000 de vizitatori la ediția din 2021 | Foto: FICT

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) va sosi în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 15-18 septembrie cu mesajul „Promovăm România prin lectură!”.

FICT, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, susține astfel cultura scrisă română și universală. „Ne dorim să sărbătorim Cartea și Cultura Scrisă prin evenimente inedite. FICT a reușit să strângă în jurul Cărții peste 50.000 de vizitatori la ediția din 2021, în ciuda situației sensibile prin care a trecut întregul mapamond în ultimii ani.

Asta ne arată că FICT este un eveniment de referință în peisajul cultural național și internațional, că lumea are nevoie de carte, de lectură. Mesajul de anul acesta dorește să fie un îndemn, un semnal de alarmă: că românii trebuie să citească mai mult. Că trebuie să împânzim rețelele de socializare cu cărți, nu doar cu fotografii cu cafele sau cu ce mai mâncăm.

Să arătăm ceea ce citim, căci dar din dar se face Rai. Și cartea poate să salveze vieți. Ca în fiecare an, ediția aceasta va aduce pentru iubitorii de carte din Cluj autori recunoscuți la nivel internațional, evenimente inedite, spectacole, expoziții, toate cu scopul de a atrage și tinerii spre lectură”, a declarat Gabriel Bota, directorul FICT.

În acest an vor participa cele mai importante edituri din România, vor avea loc lansări de carte, colocvii și conferințe cu invitați speciali din Norvegia, Elveția, Polonia, Franța. Printre autorii confirmați se numără Lars Saabye Christensen, Thomas Enger, Andreas Saurer, Patrick Deville.

FICT este un festival de anvergură internațională care susține cultura română. În fiecare an, sunt prezente cele mai importante edituri naționale și au loc peste 100 de lansări de carte, sunt prezenți invitați de onoare din diferite țări, au loc întâlniri cu scriitori români urmate de sesiuni de autografe și lecturi publice, recitaluri de poezie, conferințe, colocvii, spectacole de teatru.

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Platforma de experiențe pentru timp liber din România Extasy va avea servicii dedicate pe parcursul Festivalului Untold, de la Cluj-Napoca (4-7 august).

Extasy, platformă oficială de experiențe la Untold

Articolul următor

MET România Energy se mută în Expo Business Park

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
14
Share