Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Italienii care construiesc drumul de legătură al Timișoarei spre A1 s-au apucat de lucru

Timișoara mai are de așteptat până va avea un drum de acces direct spre autostrada A1. După mai mult timp în care nu a făcut nimic, constructorul care trebuie să realizeze noul drum de legătură dintre Timișoara și A1 s-a apucat de lucru. Și a ajuns deja la 10% din lucrarea totală.

Cu perspectiva unui certificat negativ de la CNAIR, cei de la antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A au pornit lucrările pe șantierul drumului de legătură dintre DN 69 Timișoara – Arad și autostrada A1.

Echipele. fac lucrări la terasamente, săpături, stabilizare teren cu dorosol, blocaje de piatră în excavație, umpluturi, la podețe, la structurile viitoarelor pasaje. În paralel, în două puncte de pe șantier, se fac lucrări specifice în vederea descărcării de sarcini arheologice.

Pe cei 10,25 km ai drumului de legătură vor fi șase pasaje și două poduri. Stadiul fizic al lucrării este de aproape 10%.

Antreprenorul lucrării este Todini Costruzioni Generali S.p.A. Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 km.

Todini Costruzioni Generali S.p.A este o societate italiană, deținută de o altă societate din Kazakhstan, care, la rândul ei, are acționari chinezi.

Finanțarea lucrărilor se realizează prin fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare, valoarea contractului la semnare fiind de 259 de milioane de euro, din care 219 milioane fonduri nerambursabile.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

La Timișoara se instalează coșuri de gunoi care anunță operatorii de salubritate când sunt pline

Articolul următor

Trei firme vor să facă proiectarea centurii feroviare a Timișoarei

Citește și:
Citeste mai mult
Propunere inedită de turism la Timișoara. Vizitați zona metropolitană folosind transportul în comun Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
11
Share