Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SPEEDWELL, tranzacție cu Hili Properties plc pentru clădirea MIRO

SPEEDWELL a semnat un contract cu Hili Properties plc din Malta pentru vânzarea a 75% din acțiunile firmei Baneasa Real Estate SRL, societatea care deține clădirea de birouri MIRO din zona Băneasa. Restul de 25% din acțiuni rămâne în proprietatea SPEEDWELL pentru încă 2 ani. Clădirea MIRO a fost finalizată la sfârșitul anului trecut.

Hili Properties, parte din Hili Ventures, este un investitor strategic în proprietăți imobiliare comerciale în cele mai prospere orașe europene, în cele în curs de dezvoltare și în capitale. În București, Hili Properties deține și gestionează Centrul de Afaceri ART care găzduiește Spitalul Academic Ponderas, parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

„Această tranzacție dovedește încă o dată faptul că un proiect de calitate atrage întotdeauna parteneri de calitate, fie ca este vorba de cumpărător sau de chiriași. Ne bucurăm să avem Hili Properties ca partener pentru MIRO, știind că împărtășim aceeași viziune în ceea ce privește gestionarea, întreținerea și dezvoltarea continuă a clădirii MIRO, cu scopul de a o poziționa ca una dintre cele mai importante locații de birouri din zona Băneasa.”, declară Didier Balcaen, CEO și Co-Fondator SPEEDWELL.

George Kakouras, Managing Director Hili Properties, a declarat: “Suntem încântați să ne extindem portofoliul în România prin intermediul  acestui activ. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu SPEEDWELL pentru a gestiona MIRO și pentru a crește gradul de confort al chiriașilor. MIRO reprezintă o investiție solidă, pe termen lung, care se aliniază strategiei noastre de dezvolta potențialul activelor în beneficiul acționarilor, chiriașilor și comunității locale. MIRO este o dovadă a îndeplinirii viziunii de a avea un impact pozitiv asupra comunităților în care investim, prin intermediul clădirilor sustenabile.”

MIRO este o proiect office de clasă A care pune la dispoziția chiriașilor săi 23.000 mp de spații de birouri, dispuse pe cinci etaje, cu o zonă de relaxare exterioară de 1.700 mp. Locația excelentă a clădirii, chiar pe DN1, în zona Băneasa din București, beneficiază de acces rapid către zona de nord, centrul orașului și aeroport.

Proiectul a fost dezvoltat cu accent pe sustenabilitate și pe confortul chiriașilor săi și deține certificările  BREEAM “Excellent” și WELL “Platinum”. MIRO are o listă extinsă de chiriași de renume, precum KPMG, Rovere, COS, Eaton, Neoclinique, Speedwell, Stradale / Mitzu, Jura și Hisky.

Această tranzacție a fost sprijinită de Țuca, Zbârcea și Asociații de partea vânzătorului SPEEDWELL și coordonată intern de echipa juridică și financiară a companiei. Mușat și Asociații, Deloitte și Colliers au format echipa de consultanță în această tranzacție de partea cumpărătorului Hili Properties.

SPEEDWELL are un portofoliu semnificativ de proiecte în România, incluzând RECORD PARK în Cluj-Napoca, THE IVY, TRIAMA Residence, MIRO și SPACEPLUS în București, PALTIM în Timișoara și RIVERSIDE CITY în Râmnicu-Vâlcea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

HiSky suspendă zborurile Satu Mare - Paris. Baia Mare rezistă

Articolul următor

CBRE: Stocul modern de spații de birouri, peste 4,3 mil. mp

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share