Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă școală internațională va fi construită la Oradea

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a aprobat în ședința de săptămâna trecută construirea unui nou ansamblu educațional. LMN Global Invest a solicitat aviz arhitect șef pentru lucrarea Construire ansamblu educațional destinat ciclului primar, gimnazial si liceal; construire gădiniță, amenajare incintă și împrejmuire teren”, în zona străzii Ceyrat.

Structura clădirii

Astfel, se propune construirea a două corpuri de clădire: C1 – clădire destinată învățământului școlar (ciclu primar, gimnazial și liceal) și corpul C2 – clădire destinată învățământului preșcolar. Corpul C1 va avea regimul de înălțime P+3E+ETehnic și va putea găzdui activități în sala de sport, sala de gimnastică, conferințe, sală de mese, etc. Acest corp va fi alcătuit din 26 de săli de clasă, care vor găzdui câte 20 de elevi fiecare. Corpul C2 va avea regimul de înălțime P+1E+ETehnic și va fi alcătuit din trei săli cu dublă funcționalitate, joacă și somn pentru trei grupe destinate copiilor de grădiniță, o sală polifuncțională (de mese) și alte spații necesare.

Între corpul C1 și corpul C2 incinta va adăposti o curte de serviciu, destinată accesului la bucătaria aferentă sălii de mese din corpul C1, la cabinetele medicale din C1 și C2 și la platforma pentru depozitarea deseurilor menajere. Se vor amenaja alei carosabile și pietonale, terenuri de sport, locuri de joacă, zone de recreere, alternate cu spații verzi și parcările necesare în incintă. Accesele auto vor fi diferențiate pentru cele două funcțiuni.

Este o investiție absolut necesară pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului de învățământ din Oradea. Proiectul aduce cu sine un limbaj de arhitectură modern și o funcționalitate adaptată noilor cerințe educaționale”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Silicon Valley european, caut locație de mari festivaluri!

Articolul următor

A asociere de constructori italieni va moderniza calea ferată Ronaț Triaj – Arad

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share