Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arabii din Abu Dhabi discută la Aeroportul Internțional Timișoara despre un centru intermodal de 300 de milioane de euro

Prima confirmare a discuțiilor purtate de o delegație mixtă a Ministerului Transporturilor și ai Aeroportului Internațional Timișoara la Abu Dhabi în vederea realizării în capitala Banatului a unui terminal aerian și a unui centru intermodal, proiect în valoare de 300 de milioane de euro, a avut loc miercuri. O delegație a reprezentanților Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi a sosit la Timișoara. Ei au însoțiți de oficialii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ministrul Sorin Grindeanu și secretarul de stat Bogdan Mândrescu.

Discuțiile sunt o urmare a celor purtate de oficialii ministerului și de directorul AIT, Daniel Stamatovici, în Emirate, în urmă cu câteva săptămâni, întâlnire care a stabilit atunci posibilitatea unui parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal Cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”.

Concretizarea unui parteneriat cu Abu Dhabi Ports Group ar transforma aeroportul într-un puternic nod comercial regional european, conectat la rețelele naționale și internaționale de transport feroviar și rutier.

Centrul Intermodal Timișoara, a cărui edificare este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale.

Un parteneriat Timișoara – Abu Dhabi în domeniul dezvoltării infrastructurii de cargo a Aeroportului Internațional Timișoara ”Traian Vuia” ar fi o oportunitate extraordinară. Acest nou pas în discutarea unei relații de colaborare deschide perspective foarte serioase. Mulțumim conducerii ministerului pentru susținere și pentru oportunitatea creată”, a declarat directorul general al AIT TV, Daniel Stamatovici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Participă la Interactiv Transilvania pentru a afla strategii de creștere în retailul local

Articolul următor

Beiușul va avea stadion nou

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share