Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arabii din Abu Dhabi discută la Aeroportul Internțional Timișoara despre un centru intermodal de 300 de milioane de euro

Prima confirmare a discuțiilor purtate de o delegație mixtă a Ministerului Transporturilor și ai Aeroportului Internațional Timișoara la Abu Dhabi în vederea realizării în capitala Banatului a unui terminal aerian și a unui centru intermodal, proiect în valoare de 300 de milioane de euro, a avut loc miercuri. O delegație a reprezentanților Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi a sosit la Timișoara. Ei au însoțiți de oficialii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ministrul Sorin Grindeanu și secretarul de stat Bogdan Mândrescu.

Discuțiile sunt o urmare a celor purtate de oficialii ministerului și de directorul AIT, Daniel Stamatovici, în Emirate, în urmă cu câteva săptămâni, întâlnire care a stabilit atunci posibilitatea unui parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal Cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”.

Concretizarea unui parteneriat cu Abu Dhabi Ports Group ar transforma aeroportul într-un puternic nod comercial regional european, conectat la rețelele naționale și internaționale de transport feroviar și rutier.

Centrul Intermodal Timișoara, a cărui edificare este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale.

Un parteneriat Timișoara – Abu Dhabi în domeniul dezvoltării infrastructurii de cargo a Aeroportului Internațional Timișoara ”Traian Vuia” ar fi o oportunitate extraordinară. Acest nou pas în discutarea unei relații de colaborare deschide perspective foarte serioase. Mulțumim conducerii ministerului pentru susținere și pentru oportunitatea creată”, a declarat directorul general al AIT TV, Daniel Stamatovici.

Total
22
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Participă la Interactiv Transilvania pentru a afla strategii de creștere în retailul local

Articolul următor

Beiușul va avea stadion nou

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
22
Share