Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bazinul olimpic „Ioan Alexandrescu” și-a deschis porțile pentru înotători

Complet reabilitat și modernizat, Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” și-a redeschis porțile pentru public, marți, 16 august, după mai bine de doi ani.

Acesta este pregătit să îi primească pe pasionații de înot și pe sportivi, bazinul fiind amenajat la cele mai înalte standarde europene de calitate și siguranță. Lucrările care au durat mai mult decât era preconizat inițial, întrucât, pe parcursul lor au fost semnalate probleme ce au trebuit remediate de către constructori, pentru ca bazinul să fie redeschis în cele mai sigure condiții, au fost structurate în patru obiective: reabilitarea cuvei bazinului și a instalațiilor de filtrare aferente; reabilitare suprastructură anvelopantă, amenajări exterioare și construire copertine de acces; repararea tuturor instalațiilor de producere a apei calde menajere (din corpul anexă 01) și a instalațiilor HVAC, dar și remodelarea și refacerea compartimentărilor din corpul Anexa 01.

Probleme

Enumerăm astfel doar câteva dintre problemele depistate în timpul verificărilor: scurgeri la structura anvelopantă, neconformități la sistemul de filtrare și tratare a apei, mici erori ale pompelor automate de tratare a apei, probleme la sistemul de ventilație, finisaje neconforme, precum și alte probleme legate de automatizarea punctului termic, conform cerințelor celor de la Termoficare SA. De asemenea, important de menționat este faptul că pe parcursul implementării proiectului au avut loc și o serie de schimbări care au influențat termenele de execuție: schimbarea normativelor ISU, modificarea prețurilor la materialele de construcții, întârzieri la livrări și, nu în ultimul rând, pandemia de COVID-19.

La momentul punerii în funcțiune a bazinului au apărut probleme, iar pentru a putea fi deschis în condiții de siguranță, am așteptat ca cei desemnați să se ocupe de lucrări, să le remedieze. Nu ne-am dorit să grăbim inaugurarea obiectivului, ci am vrut ca Bazinul Olimpic să fie redeschis atunci când va corespunde din toate punctele de vedere. La constatarea tuturor neconformităților, constructorii au fost notificați să le remedieze în termenele legale, sub sancțiunea aplicării penalităților, conform clauzelor contractuale în vigoare’’, a precizat Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar, direcție care a coordonat lucrările.

În urma acestei ample investiției, clădirea Bazinului Olimpic va funcționa în conformitate cu toate standardele în vigoare, atât cele de siguranță în exploatare, igienă, cât și cele sportive, care să permită organizarea în continuare a competițiilor sportive la standarde FINA, întrucât acesta poate asigura spațiu pentru competiții de înot și de agrement pentru publicul larg.

Capacitatea arenei sportive este de 828 locuri publice și 11 pentru oficiali, din care 425 locuri la gradena A şi 403 locuri + 11 oficiali la gradena B.

Lucrările, în valoare totală de 16.641.200 de lei fără TVA, au fost executate de SC SPORT PLAY SISTEMS SRL și de SC MBS GROUP SRL.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Articolul următor

Toamna aceasta la Târgul de Cariere căutăm oameni care caută

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share