Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internațional Timișoara oferă peste 102 milioane pentru un nou sistem de securitate ultramodern

Principala poartă aeriană a Banatului oferă 102.1 milioane de lei pentru implementarea unui noi și performant sistem de securitate pentru aeroport. Acesta va avea inclusiv o celulă de criză în caz de necesitate. Cea mai mare parte a banilor vin din fonduri europene.

Poarta aeriană a Banatului va avea unul dintre cele mai bine puse la punct sisteme de securitate dintre aeroporturile din această parte a Europei. Pe SEAP a fost lansată licitația pentru proiectul ”Servicii de elaborare a Proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, asigurarea serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Sistem integrat de securitate aeroportuară” (SISA)”. Acesta are la dispoziție o sumă imensă, de 102,1 milioane de lei, adică aproximativ 25 de milioane de euro,

În urma implementării noului sistem de securitate se va realiza un sistem video cu circuit închis care va oferi imagini din zonele publice ale aeroportului, inclusiv zonele de operațiuni aeriene, se vor moderniza punctele de acces, va fi instalat un sistem de control și monitorizare a autovehiculelor și a accesului acestora în interiorul aeroportului. Mai este prevăzută și instalarea unei substații PSI. Unul dintre cele mai interesante puncte prevede realizarea unui spațiu unde va fi instalată o celulă de criză, de unde să poată fi coordonate activitățile aeroportuare în situații speciale.

Proiectarea noului sistem va dura trei luni, iar execuția ale nouă luni.

Finanțarea în valoare de 102, 1 milioane de lei, plus TVA, este asigurată prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM), din surse proprii ale AIT și din fonduri de la bugetul de stat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

12 proiecte așteaptă susținere la ediția a X-a aniversară Swimathon Oradea

Articolul următor

Surprizele din logistică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share