Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Surprizele din logistică

În sectorul industrial și logistic, viteza de creștere a afacerilor poate fi extrem de rapidă. Astăzi, o companie poate ocupa o suprafață de 500 de metri pătrați, pentru ca în mai puțin de 12 luni să câștige cotă de piață și să aibă nevoie de 5.000 de metri pătrați. Cum faci totuși să ai acces la un spațiu de calitate, cu toate dotările necesare, cu o infrastructură modernă, eficient energetic și rezistent în timp, chiar dacă îți trebuie doar 500 de mp la început? Nu există foarte multe opțiuni, acesta fiind unul dintre motivele pentru care CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa Continentală, cu o prezență în 10 țări, peste 2,1 milioane de metri pătrați în 15 orașe în România, cu mai mult de 230 de rezidenți, a adus și în România un concept deja testat în alte țări. CTFlex oferă standarde CTP pentru spații de la 500 metri pătrați, în care poți să te dezvolți beneficiind de maximă flexibilitate a spațiului încă de la început.

Jeff Bezos a lansat Amazon în garajul său din Bellevue, un oraș cu aproximativ 150.000 de locuitori din Washington, în iulie 1994. Recent, Amazon a lansat primul robot complet autonom, capabil să lucreze în depozite printre oameni, după ce în 2021, compania a angajat peste 300.000 de persoane.

De ce este important? În sectorul industrial și logistic, viteza de creștere a afacerilor poate fi extrem de rapidă. Astăzi, o companie poate ocupa o suprafață de 500 de metri pătrați, pentru ca în mai puțin de 12 luni să câștige cotă de piață și să aibă nevoie de 5.000 de metri pătrați.

“Surprinzător și foarte motivant pentru mine ca angajat, CTP, în pofida dimensiunilor impresionante, este o companie foarte antreprenorială și flexibilă, cu o cultură extraordinară a nondiscriminării. CTFlex întărește aceste valori și face accesibil un produs premium ca spațiu de depozitare și producție companiilor mici și mijlocii. În portofoliul nostru avem deja multe companii de acest fel, dar nu am avut până acum în România un produs care să se plieze perfect pe nevoile de spații mici. Desigur, nu este ceva complet nou, mai sunt câteva încercări în piață – frumusețea CTFlex însă este că îți dă aripi ca și afacere mică sau mijlocie, întrucât extinderea îți este asigurată în același spațiu, ai acces la toate facilitățile unui parc logistic complex, fără a închiria însă un spațiu cât un teren de fotbal încă de la început”, explică Ana Dumitrache, Country Head CTP România.

CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa Continentală, cu o prezență în 10 țări. În România, compania și-a extins portofoliul la peste 2,1 milioane de metri pătrați în 15 orașe, găzduind astăzi peste 230 de rezidenți de toate dimensiunile și din toate industriile.

Calități care fac diferența în business

Calitatea spațiilor industriale și logistice, a locației în care se află sau a parteneriatului creat între compania care ocupă spațiul și proprietarul parcului industrial – toate sunt lucruri care pot face diferența în business. Siguranța că marfa depozitată sau producția este în deplină siguranță, ferită de foc și de alte pericole sau că există loc de extindere fără a fi întreruptă activitatea – sunt doar câteva beneficia oferite de parcurile industriale CTPark. Iar siguranța este construită pe încredere.

“Acum cinci ani, aveam 500.000 de metri pătrați în România. Anul acesta, am depășit borna de 2 milioane de metri pătrați și acum ne îndreptăm către 2,5 milioane de metri pătrați. Construim rapid și corect, astfel încât chiriașii noștri contează pe faptul că își vor primi spațiul la timp și în buget, indiferent că este o companie care a închiriat 500 sau 25.000 de metri pătrați. Avem o echipă de peste 20 de experți în construcții, care ne permite să dezvoltăm inclusiv proiecte complexe, precum cele de infrastructură aferentă parcurilor noastre industriale sau primul terminal cargo aerian din România”, spune Valentin Roșu, Construction Director CTP România.

O comunitate și pentru companiile mici și medii

Stocul de spații industriale și logistice din Europa Centrală și de Est a depășit 50 de milioane de metri pătrați, însă din toată această suprafață, doar 3 milioane de metri pătrați sunt destinați companiilor de mici dimensiuni (SBU – small business units), potrivit datelor de piață disponibile la nivel regional. Pentru a veni în întâmpinarea cererilor de spații industriale și logistice din partea companiilor mici și medii, oferind în același timp o calitate a clădirilor la standardele CTP, dezvoltatorul a lansat CTFlex. Acestea sunt clădiri proiectate și construite special pentru a oferi o flexibilitate ridicată, amplasate în incinta parcurilor CTPark din mai multe orașe, precum București, Oradea, Sibiu, Arad sau Timișoara, primele spații urmând să fie finalizate în această toamnă.

Astfel, o companie care are nevoie să închirieze doar 500 de metri pătrați poate beneficia de aceleași avantaje de care se bucură o companie care închiriază 25.000 sau chiar 100.000 de metri pătrați. Lumină naturală, izolații, o înălțime generoasă, porți gândite corect, acces facil – pe scurt, consumuri semnificativ mai reduse în zona de utilități și posibilități de creștere a eficienței fluxurilor. Însă dincolo de specificațiile tehnice, CTFlex aduce și pentru companiile mici și medii beneficiile unei comunități.

“Un parc industrial este o comunitate, un ecosistem de afaceri, în care atât oamenii, cât și businessurile prosperă. Noi construim o comunitate în care oamenii creează sinergii și dezvoltă parteneriate între domeniile de activitate în care sunt implicați, fie că vorbim de companii de e-commerce, curierat, producție sau logistică. A fi într-un CTPark îți crește șansele de a-ți dezvolta businessul, dar și de a recruta mai ușor”, afirmă Andrei Koszti, Regional Commercial Manager CTP România.

Transformarea parcurilor industriale

Recrutarea a devenit un subiect tot mai sensibil în toate industriile, inclusiv în logistică. De-a lungul anilor, parcurile industriale au jucat un rol catalizator în modernizarea industrială și în creșterea economică bazată pe exporturi. Fenomenul a început în Asia de Est, în special în „Tiger Economies” din anii 1980 și a continuat în China, unde, la începutul anilor 1990, parcurile industriale au ajutat la creșterile economice spectaculoase. Istoric, parcurile industriale au dovedit că pot contribui major la dezvoltarea economiei, generând locuri de muncă și creșterea veniturilor.

În România, acest lucru este cu atât mai vizibil în comunitățile medii și mici, de sub 200.000 sau chiar 100.000 de locuitori. Prezentă atât în orașe precum București, Timișoara sau Cluj- Napoca, dar și în Oradea, Arad sau Salonta, compania CTP își asumă rolul de agent al schimbării în bine în comunitățile din care face parte.

“Pentru CTP, preocuparea pentru sustenabilitate și pentru respectarea standardelor ESG au fost de la început parte a strategiei de business. Toate dezvoltările noastre respect standardele de sustenabilitate BREEAM și, în plus, investim încontinuu pentru a transforma proprietățile, indiferent că sunt dezvoltări proprii sau proiecte pe care le-am achiziționat. Privim parcurile industriale ca pe adevărate destinații capabile să asigure o calitate a vieții cât mai bună pentru cei toți cei care lucrează aici. Calitatea vieții dintr-un parc industrial CTPark din România este la fel cu cea din Cehia sau Germania, unde suntem, de asemenea, prezenți”, subliniază Ana Dumitrache.

Iar calitatea vieții stă, de multe ori, și în lucruri mărunte, dar care pot face diferența: de la spațiile verzi din jurul depozitelor, unde CTP a plantat doar în primăvara acestui an peste 480 de arbori și peste 700 de arbuști, până la cantina cu mâncare mereu proaspătă și cabinetul medical din incinta parcului industrial. Toate sunt parte din beneficiile comunităților CTPark, disponibile în mod egal pentru companiile chiriașe, indiferent de dimensiunea lor.

Un articol publicat in revista TB 110 – “Surprizele din logistică”, disponibilă  – aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internațional Timișoara oferă peste 102 milioane pentru un nou sistem de securitate ultramodern

Articolul următor

ISO, prima școală din România care utilizează platforma Century

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share