Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Air Connect reface podul aerian Cluj-Napoca – Budapesta

Destinaţia Budapesta va reveni, după patru ani, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC), fiind operată de compania Air Connect.
Foto: AIAIC

Destinaţia Budapesta va reveni, după patru ani, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC), fiind operată de compania Air Connect.

Zborurile regulate spre Budapesta vor fi operate de Air Connect, din 15 octombrie, cu două frecvenţe săptămânale, marţi şi sâmbătă. Cursele vor fi derulate cu aeronave de tip ATR 72-600. Primele zboruri spre Budapesta au fost operate de pe AIAIC în 1998, iar apoi, cu întrerupere, până în 2018.

După patru ani, zborurile de tradiţie spre capitala Ungariei revin în operare de pe AIAIC. De la Budapesta vor exista posibilități multiple de conexiune spre Europa, Asia, Orientul Mijlociu, America de Nord. Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta este principala aerogară a Ungariei, la 15 km, de centrul oraşului.

Capitala Ungariei, accesată pentru business și turism

„Apreciem decizia unui nou operator aerian, Air Connect, de a alege să opereze de la Cluj-Napoca. AIAIC rămâne un motor de dezvoltare a regiunii, iar eforturile sale de creştere a conectivităţii regiunii, sunt astăzi concretizate prin această rută mult aşteptată, Budapesta, care revine în operare”, a spus Viorel Federiga, preşedintele AIAIC.

“Reluarea operării zborurilor directe spre Budapesta de pe AIAIC reprezintă răspunsul nostru în urma numeroaselor solicitări pentru acest zbor, din partea pasagerilor. Această destinație va fi populară în rândul persoanelor care călătoresc în scop de afaceri dar şi turistic, pentru că Budapesta este o destinaţie încântătoare şi pentru un city-break”, a spus David Ciceo, directorul AIAIC.

De anul viitor, va opera zboruri de Constanța

Air Connect este o nouă companie înființată în România de către investitori privați, din dorința de a deservi piața regională din zonă. Compania a început operarea în august 2022, oferind zboruri interne în România, conectând aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate și zboruri de vacanță (charter) direct din aeroporturile regionale.

Din 2023, Air Connect îşi va extinde operaţiunile pe AIAIC şi va opera, în perioada 22 iunie – 17 septembrie 2023, zboruri inclusiv spre Constanţa, cu două frecvenţe săptămânale, joi şi duminică. AIAIC are 60 de destinații regulate spre 19 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și 7 zboruri charter spre destinații turistice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asocierea Maramureș Business Cluj (MBC) va începe noul sezon cu un eveniment de Speed Business Networking (SBN), dedicat membrilor organizației și reprezentanților mediului de afaceri din județ.

Afacerile din Maramureș accelerează la debutul toamnei

Articolul următor

CET Oradea vrea să treacă pe hidrogen

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share