Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

An bun pentru Cemacon: afacerile și profitul au urcat

Producătorul de blocuri ceramice a câștigat un grant International Development Norway (IDN) pentru un proiect de energie regenerabilă de 1 milion de euro. 
Producătorul de blocuri ceramice încarcă anual 14.000 de autocamioane | Foto: Cemacon

Cemacon Cluj a înregistrat, în primul semestru, afaceri de 123 milioane de lei, în creștere cu 47% față de aceeași perioada a anului precedent, și un rezultat net de 49,6 milioane lei, în urcare cu 130%, conform raportului publicat de companie.

Producătorul de blocuri ceramice a câștigat, anul acesta, un grant International Development Norway (IDN) pentru un proiect de energie regenerabilă de 1 milion de euro. Grantul de 473.000 de euro reprezintă 44,9% din cheltuielile eligibile ale proiectului Cemacon Green Energy Farm, a cărui implementare va începe în toamnă.

Parcul fotovoltaic va avea o putere instalată de 1 MWh, cu un sistem format din 2.198 panouri fotovoltaice (455 Wp) și 18 invertoare de 50 kW. Reducerea anuală a emisiilor de CO2 este estimată la 299 de tone. Economiile financiare în urma trecerii pe energia regenerabilă asigurată de acest parc vor fi de 165.000 de euro pe an.

Societatea a depus și nou proiect de investiții pentru un parc fotovoltaic în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar are în plan și alte obiective strategice de tranziție către energie verde și performanță energetică sustenabilă.

Cemacon este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania și operează trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj: două de cărămidă și una de buiandrugi. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acționar principalul este Pavăl Holding – cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ECOSoluțiile Holcim România obțin validare externă internațională pentru impact redus de mediu

Articolul următor

Grupul VELUX îl desemnează pe Lars Petersson în calitate de nou CEO

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share