Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroexpress se instalează în Cluj și Mureș

Aeroexpress a lansat, în 5 septembrie, zboruri regulate din Budapesta spre aeroportul din Cluj-Napoca
Noul operator de pe AIAIC va zbura cu aeronave de maximum 30 de pasageri | Foto: Boarding Pass

Compania maghiară Aeroexpress Regional operează zboruri comerciale regulate, din această toamnă, din Ungaria spre Cluj-Napoca și Târgu-Mureș.

Aeroexpress a lansat, în 5 septembrie, zboruri regulate din Budapesta spre Aeroportul Internațional Cluj (AIAIC), potrivit Boarding Pass. Prețul unui bilet pe începe de la 78 de euro/sens. În aceeași zi Aeroexpress a operat primul zbor pe ruta Debrețin – Cluj-Napoca, la prețul de pornire de 46 de euro / sens.

Ruta Debrețin – Târgu Mureș este operată luni, miercuri și vineri, la același preț. Zborurile de pe cele trei rute au o durată 1 oră, fiind  operate cu avioane Embraer EMB 120, cu o capacitate de transport de numai 30 de pasageri. Momentan, zborurile sunt disponibile doar pentru septembrie și octombrie.

Federiga: “Diversitate în opțiunile de călătorie”

“Zborurile spre cele două orașe ale Ungariei vor deservi întreaga regiune, iar cel spre Budapesta prezintă un interes deosebit, având în vedere faptul că restabilește de astăzi o legătură aeriană istorică și de tradiție”, conform conducerii AIAIC.

„Stabilirea unor conexiuni aeriene cu Ungaria este un moment așteptat de mulți pasageri. Suntem încântați că AIAIC va răspunde nevoilor de conectivitate între cele două regiuni, fie că este vorba despre traficul business sau leisure. Decizia unei noi companii aeriene de a deservi ruta spre Budapesta va asigura diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga Transilvanie”, a spus Viorel Federiga, preşedintele AIAIC.

Startup maghiar, cu BASe Airlines partener

Aeroexpress Regional este un start-up maghiar. Partenerul acestei companii este BASe Airlines, prezentă pe piață de 31 de ani cu experiență în zborurile regionale din Europa. BASe Airlines, a participat anterior şi la operarea zborurilor regionale ale Malev cu trei Embraer 120.

Avionul de pasageri cu turbopropulsoare de tip Embraer 120 ER este de fabricație braziliană, fiind dezvoltat special pentru operarea eficientă și economică a zborurilor regionale pe distanțe scurte. Viteza de croazieră este de 552 km/h, fiind asigurată de două motoare Pratt & Whitney de câte 1.800 cp. Altitudinea maximă de croazieră a aeronavei este de 8.500 m.

Concurență pentru Air Connect

Destinaţia Cluj – Budapesta va fi operată, din 15 octombrie, și de operatorul român Air Connect, cu două zboruri săptămânale, cu aeronave ATR 72-600. Este o nouă companie înființată în România de către investitori privați. Compania a început operarea în august, oferind zboruri interne, conectând aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate și zboruri de vacanță (charter) direct din aeroporturile regionale.

Din 2023, Air Connect îşi va extinde operaţiunile pe AIAIC şi va opera, în perioada 22 iunie – 17 septembrie 2023, zboruri inclusiv spre Constanţa, cu două frecvenţe săptămânale, joi şi duminică. AIAIC are 60 de destinații regulate spre 19 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și 7 zboruri charter spre destinații turistice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Construcții Erbașu a finalizat proiectul tehnic pentru Centura Sânmartinului

Articolul următor
La Vultureni este o Asociație non profit care reunește horticultori, fermieri, artiști, producători și crescători de animale din comuna Vultureni.

Festivalul Silvoiței își reia tradiția la Vultureni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share