Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brantner și Instal Ros promovează colectarea selectivă în Sălaj

La aceasta participă operatorii de salubrizare din asocierile Instal Ros – Cleanman şi Brantner Environment – Brantner Servicii Ecologice.
Participanții au primit detalii, la Dobrin, despre fluxul tehnologic al deșeurilor | Foto: ECODES

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECODES Sălaj a declanșat o acțiune de informare pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

La aceasta participă operatorii de salubrizare din asocierile Instal Ros – Cleanman şi Brantner Environment – Brantner Servicii Ecologice. În septembrie au loc întâlniri cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județ.

Acțiunile fac parte dintr-o campanie amplă de informare și conștientizare privind fluxul tehnologic al deșeurilor, respectiv importanța colectării selective și a reciclării, pentru a avea un mediu mai curat și o mai bună calitate a vieții.

Până acum au fost organizate trei astfel de întrevederi la care au luat parte, alături de primari și viceprimari din unitățile administrativ-teritoriale deservite de Instal Ros și Cleanman.

Au fost prezenți președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu; vicepreședinții Cristian Bîrsan și Robert Szilagyi; administratorul public al județului, Marian Maghiu; secretarul general al județului, Cosmin Vlaicu.

   La aceasta participă operatorii de salubrizare din asocierile Instal Ros – Cleanman şi Brantner Environment – Brantner Servicii Ecologice.

Vizite de lucru la Centrul de Management din Dobrin

Întâlnirile au debutat cu vizite de lucru la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Dobrin. Au fost oferite detalii privind fluxul tehnologic al deșeurilor: colectare, transport, sortare, valorificare, depozitare finală. Complementar au fost furnizate informații despre stația de tratare mecano-biologică, cea de compostare și cea de epurare.

Ulterior, ECODES a prezentat rezultatele activității de colectare a deșeurilor pe fiecare UAT. Ei au subliniat necesitatea formării și consolidării, în rândul cetățenilor, a deprinderilor de colectare selectivă și reciclare, în vederea creșterii cantităților de deșeuri ce pot fi valorificate.

ECODES va lansa un proiect-pilot în cadrul căruia operatorii de salubrizare vor distribui populației saci de culori diferite (galben, albastru, verde) destinați colectării selective. Un alt proiect, derulat în școli, vizează creșterea nivelului de informare și conștientizare a elevilor din ciclul primar cu privire la colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Administratorii Ștrandului Durgău au decis să închidă porțile obiectivului pentru 2022, până vara viitoare.

Ștrandul Durgău a avut 22.000 de clienți în sezon

Articolul următor
În cadrul evenimentului de deschidere a Zilelor Comunei, Servicii Publice Miroslava și ATP Group Baia Mare, reprezentată prin fondatorul acesteia, Mircea Cirt, au semnat un acord onorific pentru mobilitatea urbană.

ATP Group va asigura autobuze electrice pentru Miroslava

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share