Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ștrandul Durgău a avut 22.000 de clienți în sezon

Administratorii Ștrandului Durgău au decis să închidă porțile obiectivului pentru 2022, până vara viitoare.
Obiectivul de divertisment din zona Salinei Turda se va redeschide anul viitor

Sezonul din anul acesta al ștrandului de lângă Salina Turda a contabilizat 22.187 de clienți, conform statisticilor oficiale.

Administratorii Ștrandului Durgău au decis să închidă porțile obiectivului pentru 2022, până vara viitoare. Ei au prezentat imagini cu felul în care arată ștrandul după lucrări de modernizare. Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie a analizat apele din Lacul Rotund și Lacul Ocnei, avizând indicațiile terapeutice pentru cura externă.

Conform buletinelor de analize, acestea sunt indicate în afecțiuni reumatismale degenerative și articulare, afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor și afecțiuni neurologice cronice periferice. Curele balneare sunt catalogate de institut ca fiind profilactice, terapeutice și de recuperare medicală.

 Administratorii Ștrandului Durgău au decis să închidă porțile obiectivului pentru 2022, până vara viitoare.

Atrage locuitorii din Cluj-Napoca și Câmpia Turzii

Băile Sărate Turda au apărut din existența masivului de sare și exploatarea acestei bogății de-a lungul mai multor secole, într-o microdepresiune salină. Cel mai mare interes îl prezintă Lacul Roman, pe care a fost amenajat ștrandul, Lacul Tarzan, salba de lacuri de pe Valea Sărată, în zona Durgău.

Un factor terapeutic deosebit al zonei este șlicul mineralizat, nămol de turbă de sub stratul de aluviuni, utilizat în scopuri terapeutice sub formă de puncții, urmate de helioterapie, într-un mod neorganizat, sau ca împachetări, în cadrul bazei de tratament. Cel mai frecventat loc de agrement este Ștrandul Durgău, care atrage în sezonul estival un mare număr de localnici, dar și din Cluj-Napoca și Câmpia Turzii.

În 1953, lacul a fost betonat și compartimentat în patru zone de adâncime. Complexul balnear funcționează tot timpul anului. Acesta cuprinde un hotel și o bază de tratament balnear. Aici au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă. Zona e cunoscută ca microstațiune balneară din 1837, primele amenajări fiind realizate în perioada interbelică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
ADI "ECODES SĂLAJ" - CAMPANIE DE INFORMARE PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR 👥 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "ECODES Sălaj", împreună cu operatorii de salubrizare Asocierea SC Instal Ros SRL – SC Cleanman SRL şi Asocierea SC Brantner Environment SRL – SC Brantner Servicii Ecologice SRL, organizează, în cursul lunii septembrie, o serie de întâlniri cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județul Sălaj. 🚮 Acțiunile fac parte dintr-o campanie amplă de informare și conștientizare privind fluxul tehnologic al deșeurilor, respectiv importanța colectării selective și a reciclării, pentru a avea un mediu mai curat și o mai bună calitate a vieții. 🗣 Până în prezent au fost organizate trei astfel de întrevederi la care au luat parte, alături de primari și viceprimari din UAT-urile deservite de Asocierea Instal Ros SRL – SC Cleanman SRL, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședinții Cristian-Claudiu Bîrsan și Szilágyi Róbert-István, administratorul public al județului, Marian-Paul Maghiu, și secretarul general al județului, Cosmin-Radu Vlaicu. ♻️ Întâlnirile au debutat cu vizite de lucru la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Dobrin, în cadrul cărora au fost oferite detalii privind fluxul tehnologic al deșeurilor de la colectare, transport, sortare, până la valorificare, respectiv depozitarea finală. Complementar au fost furnizate informații despre stația de tratare mecano-biologică, cea de compostare și cea de epurare. 📊 Ulterior, reprezentanții ADI "ECODES Sălaj" au prezentat rezultatele activității de colectare a deșeurilor pe fiecare UAT în parte, subliniind necesitatea formării și consolidării, în rândul cetățenilor, a deprinderilor de colectare selectivă și reciclare, în vederea creșterii cantităților de deșeuri ce pot fi valorificate. 🏫 În acest scop, ADI "ECODES Sălaj" va lansa un “proiect-pilot” în cadrul căruia operatorii de salubrizare vor distribui populației saci de culori diferite (galben, albastru, verde) destinați colectării selective, și un alt proiect, derulat în școli, pentru creșterea nivelului de informare și conștientizare a elevilor din ciclul primar cu privire la colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor.

Castelul de la Posmuș, inaugurat cu trei miniștri

Articolul următor
La aceasta participă operatorii de salubrizare din asocierile Instal Ros – Cleanman şi Brantner Environment – Brantner Servicii Ecologice.

Brantner și Instal Ros promovează colectarea selectivă în Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share