Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul Integrat de Transplant Cluj: 115 milioane €

CITC e considerat proiect strategic de importanță națională, acum condițiile în care sunt efectuate operațiile de transplant fiind inadecvate. 
Proiectul inițiat de forul județean se ridică la valoarea de 466 de milioane de lei | Foto: CJ Cluj

Valoarea estimativă lucrărilor de construire a celui mai performat obiectiv de acest fel din Sud-Estul Europei se ridică la 466 de milioane de lei, fără TVA.

Consiliul Județean (CJ) a publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice anunțul referitor la achiziționarea lucrărilor de construire a Centrului Integrat de Transplant (CIT), de la Cluj-Napoca.

„Ne dorim ca în maximum trei ani să avem ridicată clădirea modernă în care va funcționa CIT, de pe str. B. P. Hasdeu. E unul din proiectele unice pe care le dezvoltăm în sănătate la Cluj, dar care va deservi întreaga Românie”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Valoarea estimată a achiziției este de 466 de milioane de lei, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 10 octombrie.

Selecția: după cel mai bun raport calitate-preț

Candidații selectați urmează să fie invitați să depună ofertele tehnico-financiare. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț.

În cadrul unicului CIT din Sud-Estul Europei vor fi efectuate patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. Acesta va fi un centru al excelenței în chirurgia și transplantul de organe, dar  în cercetarea avansată în domeniu.

CIT va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de imagistică și unitate de primire a urgențelor, laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare de sânge, zona anestezie-terapie intensivă, cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport.

Centrul de transplant multiorgan de la Cluj va avea 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Senzorii timișorenilor de la uRad Monitor au fost montați în Ucraina

Articolul următor

Romanian Jewelry Week - Biblioteca Națională a României găzduiește în premieră un eveniment dedicat bijuteriei contemporane

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share