Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ABA Crișuri inventariază ihtiofauna

În fiecare an, echipa Apele Române Crișuri se ocupă de inventarierea ihtiofaunei din spațiul hidrografic Crișuri, conform directivelor europene și legislației românești.

În vara aceasta, angajații Administrației Bazinale de Apă (ABA) Crișuri au efectuat inventarierea ihtiofaunei în 29 de secțiuni din județele: Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara și Satu Mare. Inventarierea s-a desfășurat pe 15 cursuri de apă printre care Crișul Alb, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Băița, Barcău, Cigher, Hălmăgel, Ier și pe lacurile de acumulare Tileagd, Drăgan, Crestur și Mihăileni.

Recolta a fost bogată și variată. Au fost capturate, identificate și măsurate exemplare de știucă, clean, scobar, mreană, dar și multe alte specii.

După ce au fost măsurați, peștii au fost eliberați în mediul lor. Totuși, pentru a putea analiza calitatea apelor de suprafață, au fost păstrate și congelate câteva exemplare de pești din 3 secțiuni, pentru a fi studiate probe de țesut în vederea identificării prezenței anumitor micropoluanți și metale grele. Aceste probe vor fi trimise spre analiza la Laboratorul Național din cadrul Administrației Naționale  Apele.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Compania low-cost Wizz Air a anunțat reluarea curselor de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) spre capitala Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Wizz reia zborurile din Cluj spre Abu Dhabi

Articolul următor

Bicicleta se va lua la întrecere cu autobuzul și tramvaiul la Oradea

Citește și:
Castelul în care a trăit scriitorul maghiar Miklos Josika are prețul fixat la 560.000 de euro, conform Magazin Sălăjean.
Citeste mai mult

Castelul Josika, scos la vânzare

Domeniul nobiliar din comuna Surduc, județul Sălaj, a fost pus la vânzare pe casa de licitații Sotheby’s International…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share