Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri pentru realizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Bihor

created by dji camera

Consiliul Județean Bihor a beneficiat de primul transfer de fonduri europene din PNRR pentru realizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ).

Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a aprobat transferul în conturile Consiliului Județean Bihor a sumei de 756.840 lei, reprezentând valoarea cheltuielilor eligibile autorizate de către MDLPA, din care 636.000 lei reprezintă contribuția din fonduri PNRR, iar 120.840 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Suma de 756.840 lei rambursată de către MDLPA reprezintă contravaloarea facturilor emise de către S.C. URBAN-TEAM S.R.L. București, conform contractului de servicii nr.67/06.04.2020 – “Servicii de actualizare plan de amenajare a teritoriului județean Bihor – PATJ Bihor”.

Stadiul proiectului

Stadiul de realizare a proiectului la momentul cererii de transfer, conform graficului de prestări servicii, este următorul:

  • Etapa I – Realizat – Elaborare studii de fundamentare Elaborare studii de fundamentare cu caracter analitic și studii de fundamentare cu caracter prospectiv;
  • Etapa II – Realizat – Analiza situației existente, identificarea elementelor care condiționează dezvoltarea cu evidențierea problemelor, a disfuncționalităților, a tendințelor și identificarea zonelor cu potențial natural sau cultural / Diagnostic prospectiv și general;
  • Etapa III – Realizat – Elaborarea Strategiei de dezvoltare teritorială a județului Bihor / Elaborarea Planului de acțiune pentru implementarea prevederilor PATJ Bihor – politici publice teritoriale, programe și proiecte;
  • Etapa IV – În curs de realizare – Obținere de avize și acorduri PATJ Bihor;
  • Etapa V – Nedemarat – Redactarea finală a PATJ Bihor, cu introducerea tuturor observațiilor din avize și/sau acorduri.

Reamintim că în luna iunie s-a semnat, la Ministerul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, contractul de finanțare pentru realizarea PATJ. Aceasta este prima finanțare prin PNRR obținută de Consiliul Județean Bihor.

Ce este PATJ

PATJ este un document esențial la care se raportează orice Plan Urbanistic General (P.U.G.) al oricărei localități din Bihor.

PATJ are caracter director şi reprezintă expresia spaţială a programului de dezvoltare socio-economică a judeţului. PATJ se corelează cu Planul de amenajare a teritoriului naţional, cu Planul de amenajare a teritoriului zonal, cu programele guvernamentale sectoriale, precum şi cu alte programe de dezvoltare, iar prevederile PATJ devin obligatorii pentru celelalte planuri de amenajare a teritoriului şi de urbanism care le detaliază.

S.C. Urban team S.R.L. este firma care, în conformitate cu contractul nr. 67 din 06.04.2020, prestează serviciul de actualizare a PATJ-ului . Valoarea contractului este de 946 050 lei cu TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Laboratorul STELaRLab de la Lockheed Martin intră în parteneriat cu o universitate din România pentru cercetare în domeniul inteligenței artificiale

Articolul următor
Strategia Bonas este bazată pe asocierea cu alţi producători locali care vor să vândă sub acelaşi acoperiş, a explicat președintele societății, Vasile Naş,

Bonas, Moldovan și Puiul de Crăiești se aliază pe piața Bucureștiului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share