Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Citadin va face ordine după Pfeiffer și Apă Someș

Primaria Zalău, prin societatea publică locală Citadin, va demara lucrări de refacere a drumurilor în zonele grav afectate de lucrările CAS .
Prin noul contract, publicii vor prelua lucrările începute de privați

Societatea Citadin Zalău a fost desemnară să execute lucrări de refacere în zonele afectate de lucrările Companiei de Apa Someș (CAS).

Primăria Zalău, prin societatea publică locală Citadin, va demara lucrări de refacere a drumurilor în zonele grav afectate de lucrările CAS prin proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apa și canal, susține municipalitatea

Citadin, Pfeiffer, Awe Infra și CAS (care a girat pentru cele două companii private) au semnat un contract în acest sens. Primăria Zalău susține că a încercat să ofere acest ajutor încă din 2021, însă s-a lovit de refuzul constructorului și a celor care se ocupă de implementarea proiectului de apă și canal.

Zălăuanii, terorizați de lucrările interminabile

“Conducerea Primăriei Zalău este conștientă că orașul suferă din cauza refacerilor și a proiectului de apă și canal. Am încercat să eliberăm autorizații de construcții pentru proiectul de apă și canal, din aproape în aproape.

Am așteptat ca pe străzile pe care s-au eliberat autorizații să se finalizeze lucrările și, pe măsură ce se finalizează, să eliberăm alte autorizații. Am avut intenția chiar să nu le mai permitem să intre pe amplasamente, având în vedere situația creată.

Proiectul de infrastructură apă și canal din Zalău este pe fonduri europene, coordonat de CAS. 152 de străzi sunt cuprinse în acest proiect, iar pe 60 de străzi s-au eliberat autorizații de construcții.

Primăria Zalău s-a oferit să refacă străzile încă din 2021, însă constructorul și cei care se ocupă de implementarea proiectului au refuzat ajutorul. Pfeiffer se află în insolvență și avem 20 de străzi care necesită urgent refacere a tramei stradale”, a transmis viceprimarul Teodor Bălăjel.

Așteaptă banii din contractul parafat

“Am convocat firmele constructoare de rețele de apă și canal, Pfeiffer și Awe Infra și CAS. Am solicitat să executăm noi lucrările de refacere în cartiere și pe străzile Porolissum, Cetății, Bujorului, Moigradului, cu Citadin. Am cerut în plus garanția că aceste lucrări vor fi plătite conform înțelegerii avute.

Echipele Citadin se vor afla în teren pentru executarea lucrărilor de refacere la trama stradală. Vom începe cu str. Cetății, dinspre ieșirea din oraș, și vom continua cu lucrări până pe str. Porolissum. În paralel o să executăm lucrări la refacerea străzilor Sărmaș, Crângului, Ghioceilor, Brândușelor și Toporașelor.

Acest ajutor l-am oferit și în 2021 însă ne-a fost refuzat. Sperăm că prin înțelegerea pe care am încheiat-o, la sediul primăriei, prin contract semnat, să funcționeze și să revenim la o circulație civilizată pe cât mai multe străzi din oraș”, spune viceprimarul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ghid de utilizare a trotinetelor Bolt la Oradea

Articolul următor

VGP at EXPO REAL 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share