Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ghid de utilizare a trotinetelor Bolt la Oradea

Primăria Oradea și Bolt vin în întâmpinarea celor care folosesc trotinetele electrice, cu un ghid de siguranță în care sunt împărtășite regulile care trebuie respectate pentru ca pasagerii și cei din jur să fie feriți de pericole, dar și în care sunt specificate, pe înțelesul tuturor, obligațiile ce le revin utilizatorilor.

Trotinetele și regulile de circulație

Regulile există pentru a fi respectate. Nu contează că trotinetele electrice sunt mici și ușoare. Li se aplică aceleași reguli de circulație ca oricărui alt vehicul.

Fără alcool pe trotinetă

Nu te urca pe una dacă ești sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, întrucât este ilegal și se pedepsește prin lege. De asemenea, dacă ești prins, accesul tău la serviciile Bolt va fi restricționat permanent.

O trotinetă, un pasager

Știm, e tentant să vrei să te bucuri de experiență cu un prieten sau cu partenerul, dar există modalități sigure de a face acest lucru. În loc să vă urcați amândoi pe o singură trotinetă, de ce nu descărcați aplicația Bolt și rezervați două? În felul acesta nu trebuie să vă certați pe cine conduce și nici să vă înghesuiți ca sardinele.

Semaforul

Așa e, când ești pe trotinetă simți că ești regele lumii, dar nu uita că regele lumii nu este și regele șoselelor. Respectă culorile semaforului! Semafoarele nu sunt acolo doar pentru mașini. Ele se adresează și trotinetelor electrice, bicicletelor și pietonilor. Deci, când semaforul e roșu, trebuie să te oprești.

Respectă regulile de circulație

Semafoarele nu sunt singurele mijloace de semnalizare rutieră. Pe lângă ele, mai avem și indicatoare, marcaje și treceri de pietoni care se cer respectate. În plus, trebuie să ai grijă la ceilalți participanți la trafic!

Pista de biciclete

La fel cum mașinile au benzi dedicate, și trotinetele electrice au propria lor bandă — pista de biciclete, acolo unde există. Nu doar că e mult mai sigur să te deplasezi pe pista de biciclete, dar nu mai reprezinți un pericol nici pentru pietoni. Cu toții devenim pietoni la un moment dat pe parcursul zilei și ultimul lucru pe care ni-l dorim e ca o trotinetă electrică să accelereze înspre noi în timp ce ne deplasăm liniștiți pe trotuar.

ABC-ul trotinetei electrice:

Verificare de siguranță

Înainte să apeși pe accelerație, e esențial să verifici funcționalitatea următoarelor componente:

  • Cauciucuri — asigură-te că sunt umflate corespunzător;
  • Frână — asigură-te că funcționează și că nu e slăbită;
  • Baterie — verifică dacă ai suficientă baterie pentru întreaga călătorie;
  • Accelerație — asigură-te că răspunde bine la apăsare și că poți accelera fără probleme;
  • Trotinetă — asigură-te că e într-o stare bună și că nu scoate sunete neobișnuite la pornire.

Poartă cască de protecție

Indiferent de cât de vigilent ești, accidentele se mai întâmplă. Dacă ai ghinionul să fii implicat într-unul, casca de protecție e singurul lucru care te desparte de carosabil. Deci, te rugăm, rămâi cu capul pe umeri și poartă cască!

Accelerația

Să fii un șofer bun înseamnă să mergi lin. Împinge ușor cu piciorul pentru a porni și accelerează gradual, menținând în totalitate controlul asupra trotinetei. Dacă accelerezi puternic prea devreme, s-ar putea să te dezechilibrezi și să cazi.

Frâna

Viteza e un drum cu dublu sens, iar momentele de accelerație trebuie urmate de momente de decelerație. Oricât de mult îți dorești să simți că zbori, e important să frânezi mereu gradual și ușor, pentru a evita derapajele și pierderea controlului.

Soneria

Dacă vrei să depășești pietoni sau alți participanți la trafic, folosește soneria pentru a-i avertiza că ești în spatele lor. În felul acesta, se vor da la o parte și nu vor risca să fie loviți. Dincolo de a respecta legea, e important să ne raportăm cu bun simț și respect la ceilalți participanți la trafic. Cu toții încercăm să ajungem undeva, iar cel mai eficient e când toată lumea colaborează.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CNSC tocmai a respins contestația asocierii Drum Asfalt - Trameco (grup Selina)

Contestație respinsă. Strabag, în cărți pentru autostrada Mureș – Cluj

Articolul următor
Primaria Zalău, prin societatea publică locală Citadin, va demara lucrări de refacere a drumurilor în zonele grav afectate de lucrările CAS .

Citadin va face ordine după Pfeiffer și Apă Someș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share