Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea este pe locul II în clasamentul orașelor în care merită să locuiești

Municipiul Oradea se situează pe un onorant loc II în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești, realizat de Banca Mondială.

Conform studiului, în șase orașe din țară nivelul de mulțumire al locuitorilor depășește 70%, pe primele locuri clasându-se Cluj-Napoca (83%), Oradea (79%) și Drobeta-Turnu Severin (74%).

Criterii

Criteriile avute în vedere au fost numeroase și variate: facilitățile educaționale, starea străzilor, starea clădirilor, spațiile publice, satisfacția față de viața urbană, satisfacția față de infrastructura și facilitățile urbane/ transportul urban, serviciile de sănătate, facilitățile culturale, disponibilitatea magazinelor, siguranța în spațiile publice, siguranța în cartiere, investițiile realizate de primărie, atragerea investițiilor private, activitatea administrației în domeniul urbanismului, încrederea în administrația locală, diponibiliotatea și calitatea locurilor de muncă, calitatea locuirii, condițiile de viață pentru seniori etc. Infrastructura educațională, siguranța publică și disponibilitatea magazinelor sunt aspectele/criteriile care înregistrează nivelurile cele mai ridicate de satisfacție în mediul urban.

Pe ultimele locuri, în ierarhia aprecierii facilităților și infrastructurii urbane se situează serviciile de sănătate și starea străzilor (52% mulțumire), urmate de activitatea administrației publice în domeniul urbanismului.

Activitatea în domeniul urbanismului se poziționează pe ultimul loc în ierarhia satisfacției urbane – 51% din populația urbană se declară mulțumită.

Gradul de mulțumire

Persoanele din regiunea Nord-Vest au un grad de mulțumire semnificativ peste medie (62%). Sud-Muntenia (45%), Sud-Vest Oltenia (45%) și regiunea București-Ilfov (41) se poziționează sub media la nivel național. Opt din primele zece localități urbane în ierarhia aprecierii intervențiilor în domeniul urbanismului sunt reședințe de județ. Dintre acestea se remarcă Oradea, cu un nivel de apreciere de peste 80%. La polul opus, în ultimele zece localități ca nivel de apreciere se regăsesc cinci reședințe de județ, inclusiv București.

În ceea ce privește satisfacția față de sistemul educațional la care cetățenii au acces în localitatea de rezidență, aproximativ două treimi din populația urbană (67%) își declară un nivel ridicat de satisfacție față de școlile și facilitățile educaționale la care au acces în localitatea de rezidență. Trei regiuni înregistrează ponderi ale mulțumirii de peste 70%: Sud-Est (72%), Nord-Vest (71%) și Sud-Vest Oltenia (70%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Planetariul gonflabil îi va transporta pe „turiștii spațiali" mai departe de Calea Lactee, prin intermediul proiecțiilor

Planetariu gonflabil în Iulius Mall Cluj

Articolul următor
Cluj IT Cluster (CITC) organizează, între 17 și 27 octombrie, a zecea ediție a conferinței Cluj Innovation Days (CID), moment aniversar pentru întregul ecosistem al asociației.

Cluj Innovation Days aniversează un deceniu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share