Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

eToro introduce scorurile ESG

Rețeaua socială de investiții eToro a anunțat introducerea scorurilor ESG pentru 2.700 de acțiuni de pe platforma sa.

Rețeaua socială de investiții eToro a anunțat introducerea scorurilor ESG pentru 2.700 de acțiuni de pe platforma sa, permițând utilizatorilor săi să ia în considerare factorii de mediu, sociali și de guvernanță atunci când își construiesc portofoliile.

În parteneriat cu ESG Book, un lider global în domeniul datelor și tehnologiei ESG, eToro va oferi informații despre cele mai mari corporații din lume printr-un sistem de tip semafor, ușor de utilizat, cu active etichetate ca fiind verzi, portocalii sau roșii în funcție de ratingul lor general ESG.

În plus, “indicatorii de avertizare privind implicarea companiilor”(1) vor arăta dacă mai mult de 5% din veniturile unei companii sunt asociate cu unul dintre cele 13 domenii diferite care pot fi considerate problematice din punct de vedere etic de către unii investitori, cum ar fi investițiile în divertisment pentru adulți, combustibili fosili, arme de foc sau tutun.

“Credem că informația înseamnă putere atunci când luăm decizii de investiții. Furnizarea scorurilor ESG le oferă utilizatorilor noștri acces la informații suplimentare despre o companie, informații care de obicei, nu sunt luate în considerare în analizele financiare tradiționale”, a declarat Gil Shapira, Chief Investment Officer la eToro.

Sondaj cu 10.000 de investitori

“Deși scorurile ESG nu ar trebui să fie singurele pe care investitorii să se bazeze pentru luarea unei decizii de investiții, ele pot juca un rol valoros ca parte a acestui proces. În egală măsură, scorurile ESG îi pot ajuta să evite companiile implicate în practici comerciale care nu sunt sustenabile pe termen lung sau care nu se aliniază cu valorile sau convingerile lor individuale.”

Lansarea are loc în contextul în care un sondaj recent(2) realizat în rândul a 10.000 de investitori individuali a arătat că trei din cinci (62%) iau uneori sau întotdeauna în considerare factorii ESG înainte de a investi, majoritatea (55%) considerând performanța de mediu ca fiind cea mai importantă, iar mai puțini acordă prioritate guvernanței (29%) și aspectelor sociale (17%).

Investitorii individuali au fost întrebați, de asemenea, care este cel mai mare obstacol în calea adoptării unei strategii de investiții axate pe ESG. Răspunsul cel mai frecvent a fost că actuala creștere a costului vieții îi obligă să se concentreze pe cele mai profitabile companii, indiferent de performanța ESG, unul din cinci (20%) citând acest lucru. Doar 18% dintre investitori sunt descurajați de lipsa de standardizare, în timp ce 18% spun că preocupările legate de “greenwashing” reprezintă un obstacol.

Atitudinea față de ESG

Cercetarea a evidențiat o discrepanță în ceea ce privește atitudinea față de ESG în rândul diferitelor grupe de vârstă, investitorii cei mai tineri (18-34 de ani) fiind de două ori mai predispuși (30% față de 15%) să ia “întotdeauna” în considerare ESG atunci când investesc, în comparație cu grupul celor mai în vârstă (peste 55 de ani).

Atitudinile față de “E”, “S” sau “G” variază, de asemenea, în funcție de vârstă, cei mai tineri fiind mai predispuși decât cei mai în vârstă să acorde prioritate aspectelor sociale (19% față de 13%) și guvernanței (33% față de 26%). Tendința este inversă în ceea ce privește mediul, 61% dintre persoanele cu vârsta de peste 55 de ani acordându-i prioritate față de 48% dintre cele cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani.

Scoruri reechilibrate zilnic

Dr. Daniel Klier, CEO al ESG Book, a declarat: “Investitorii de retail caută din ce în ce mai mult o mai mare transparență în ceea ce privește impactul investițiilor lor asupra sustenabilității, fiind din ce în ce mai conștienți de faptul că o performanță ESG pozitivă poate îmbunătăți randamentele. Noul nostru parteneriat cu eToro va permite unui număr mai mare de investitori să aibă acces la scoruri ESG de înaltă calitate pentru a lua decizii mai bune, ajutând la alinierea capitalului la rezultate mai durabile”.

Calculate de ESG Book, scorurile ESG combină cele mai recente știri de pe piață, semnale ale ONG-urilor și informații raportate de companii. Folosind tehnologie și cercetare de ultimă oră, scorurile sunt reechilibrate zilnic pentru a reflecta orice schimbare în performanța de sustenabilitate a unei companii, orice actualizare a scorului fiind disponibilă imediat pe platforma eToro.

Informații suplimentare despre noile scoruri ESG

(1) Indicatorii de avertizare privind implicarea companiilor acoperă: divertisment pentru adulți, alcool, arme controversate, apărare, arme de foc, combustibili fosili, jocuri de noroc, nuclear, carne de porc, celule stem, cărbune termal, tutun, Organisme Modificate Genetic și droguri recreaționale.

(2) eToro’s Q2 Retail Investor Beat: Sondaj de cercetare realizat de Appinio în perioada 7-17 iunie 2022. În total, 10.000 de investitori de retail în 14 țări, câte 1.000 în fiecare: Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Australia și Spania. 500 în următoarele: Italia, Olanda, Danemarca, Danemarca, Norvegia, Suedia, Polonia, România și Republica Cehă. Investitorii individuali au fost definiți ca fiind persoane care se administrează singure sau care beneficiază de consiliere și care dețin cel puțin un produs de investiții, inclusiv acțiuni, obligațiuni, fonduri, un ISA (cont individual de economii) pentru investiții sau echivalent. Nu a fost necesar ca aceștia să fie utilizatori eToro.

eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent.

Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 28 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

ESG Book este un lider global în domeniul datelor și tehnologiei de sustenabilitate. Înființată în 2018, ESG Book combină tehnologia de ultimă generație și cercetarea proprie pentru a oferi informații ESG despre peste 25.000 de companii din întreaga lume. Gama sa largă de produse și soluții de sustenabilitate bazate pe cloud sunt utilizate de multe dintre cele mai importante organizații financiare din lume. Compania deservește clienți din întreaga lume de la birourile din Europa, America de Nord și Asia.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Oradea: linie de tramvai, parcare supraterană și hotel

Articolul următor

Magic Garden, lumină și culoare la Palatul Baroc din Oradea

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share