Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Magic Garden, lumină și culoare la Palatul Baroc din Oradea

În perioada 19 septembrie – 18 octombrie Palatul Baroc din Oradea este gazda proiectului Magic Garden.

O premieră pentru Oradea și pentru România, Magic Garden e o expoziție multimedia care pune în valoare patrimoniul cultural, istoria și frumusețea locației prin mijloace artistice contemporane.

Spectacole de lumini, muzica, scenografia, teatrul și artele plastice sunt parte din aventura pe care vizitatorii o vor trăi în lumea Magic Garden. Expoziția este alcătuită din 12 instalații multimedia realizate de artiști din România și Norvegia, unele dintre ele selectate în urma concursului de proiecte.

Tururi ghidate

Expoziția se poate vizita doar prin intermediul tururilor ghidate, durata unui tur e de 30 de minute, iar grupurile sunt compuse din maxim 20 de persoane. Ghidul va fi Horologium, un personaj fantastic care va conduce grupul, va spune povestea Magic Garden și va face cunoștință publicului cu împărăteasa Sissi, compozitorul Haydn, cu Regele Ladislau și alte personaje reale sau închipuite. Ghidul va vorbi în limba română, dar prin intermediul aplicației Magic Garden Experience, vizitatorii vor putea alege ghidajul în limba maghiară sau engleză.

Magic Garden e o oportunitate de a petrece timp cu familia, iar în special pentru cei mici, grădina palatului va fi un spațiu de învățare. Expoziția le va dezvolta sensibilitatea, gândirea, spiritul de observație și va stimula curiozitatea pentru istorie și artă.

Turul are atracții la tot pasul, astfel că expoziția este un paradis pentru pasionații de fotografie și pentru oricine dorește poze sau video-uri reușite. Mai mult de atât, scanând codul QR din perimetrul evenimentului și instalând aplicația, vei experimenta realitatea augmentată, astfel că poți rămâne cu amintiri alături de personajele virtuale din povestea Magic Garden.

Program

Expoziția e deschisă pentru vizitatori în fiecare zi, de luni până duminică, în perioada 19 septembrie – 18 octombrie. Primul tur va începe la ora 20.30, iar ultimul la 23.30. Intrarea se face pe bază de bilet, prețul fiind de 30 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copiii de până la 15 ani, iar pentru cei mai mici de 3 ani, participarea e gratuită

Proiectul este inițiat de Asociația Why Not Us – Asociația De Ce Nu Noi, și este implementat în parteneriat cu Christian Westblikk din Norvegia. 

Proiectul este finantat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea totală a finanțării este de 965.505.78 lei (aproximativ 200.000 de euro), din care 820.679,91 lei este finanțare nerambursabilă din SEE (aproximativ 190.000 de euro), iar 144.825,87 lei – finanțare nerambursabilă din bugetul național. Perioada de derulare a proiectului este de opt luni.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.

Total
37
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Rețeaua socială de investiții eToro a anunțat introducerea scorurilor ESG pentru 2.700 de acțiuni de pe platforma sa.

eToro introduce scorurile ESG

Articolul următor

Nod rutier important, la intersecția dintre DX Arad-Oradea și legătura cu A3

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
37
Share