Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bolos și Hegedus au lansat granturi de 800 de milioane de euro

MIPE a organizat prima sesiune de prezentare a ghidului solicitantului pentru măsura 4.1.1 BIS pentru granturi de investiții necesare retehnologizării IMM-urilor.
Miniștrii clujeni au prezentat oportunitățile de finanțare europeană pentru firme | Foto: MIPE

Două linii de finanțare au fost prezentate de către Ministerele Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

MIPE a organizat prima sesiune de prezentare a ghidului solicitantului pentru măsura 4.1.1 BIS pentru granturi de investiții necesare retehnologizării IMM-urilor. Un alt ghid este pentru măsura de sprijinire a mediului de afaceri pentru îmbunătățirea eficienței energetice, dedicată industriei alimentare.

Au participat ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, secretarii de stat Csilla Hegedus și Carmen Moraru, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea.

În cadrul acestei reuniuni, la care au fost prezenți 500 de participanți (fizic și on-line), Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate a oferit informaţii cu privire la condiţiile de finanţare, procedurile de evaluare, selecţie și implementarea proiectelor.

Boloș: “Am promis firmelor predictibilitate”

”Dialogul permanent și consistent cu beneficiarii este o condiție esențială a succesului proiectelor finanțate din bani europeni. Aceste sesiuni de informare organizate de MIPE au menirea de a oferi suportul tehnic de care au nevoie beneficiarii pentru a accesa fondurile pe care le punem la dispoziție.

Am discutat cu reprezentanții industriei alimentare, împreună cu ministrul Daea, cu secretarii de stat în MIPE și aparatul tehnic din autoritățile de management ale programelor operaționale pentru a veni în sprijinul celor care vor să depună cereri și să obțină finanțare pentru investiții în retehnologizare și eficiență energetică.

Am promis mediului de afaceri predictibilitate și transparență și înțelegem să ne respectăm această promisiune punând la dispoziție atât calendarul lansării apelurilor, cât și toate informațiile și clarificările solicitate”, a spus Marcel Boloș.

300 de milioane pentru investiții în retehnologizare

Întreprinderile din industria alimentară, panificaţie, patiserie, cele care activează în construcţii, materiale de construcţii, echipamente, utilaje, mijloace de transport specifice și tehnologii au la dispoziție granturi pentru investiții de 50.000 – 500.000 de euro, în limita de maximum cinci ori cifra de afaceri realizată în exercițiul financiar 2021.

Preînscrierile pentru acest tip de apeluri vor începe în 28 septembrie. Solicitanții se vor putea înrola în aplicație sau vor putea solicita relocarea conturilor în aplicația IMM Recover. Lansarea apelului de proiecte este programată pentru 7 octombrie, solicitanții având la dispoziție o săptămână pentru a depune cererile.

500 de milioane pentru eficiența energetică a IMM-urilor și întreprinderilor mari

Sectorul industriei alimentare are alocat un buget distinct de 200 de milioane de euro pentru măsuri de eficiență energetică. 85 de milioane de euro reprezintă schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor în măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și de reducere a consumurilor de energie, cu valoarea granturilor de 50.000 – 500.000 euro.

85 milioane euro este schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor destinate promovării producției de energie din surse regenerabile, cu valoarea granturilor de 50.000 – 500.000 euro. 30 de milioane reprezintă schema de minimis pentru sprijinirea investițiilor în măsuri de reducere a consumului de energie și emisiilor de gaze cu efect de seră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România va avea loc pe platforma industrială Carbochim.

Șapte centre comerciale, în proiect la Cluj

Articolul următor

Print&Sign, Corporate Gift's Show şi TextileTechnology Show între 4 şi 7 octombrie la Romexpo

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share