Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șapte centre comerciale, în proiect la Cluj

Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România va avea loc pe platforma industrială Carbochim.
Proiectul de reconversie a uzinei de la Cluj este evaluat la 500 de milioane de euro | Foto: Iulius

Municipiul Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască șapte noi mari centre comerciale.

Unele dintre aceste centre au deja autorizații, altele sunt departe de finalul birocrației, conform Media 9. Au fost anunțate astfel de complexe în locul fabricilor Carbochim și Sanex, TSC – Someșeni, Oxygen – Piața Abator, Green Square – Bună Ziua, dar și pe arterele Calea Turzii sau Septimiu Mureșan. În Cluj-Napoca figurează mall-urile Iulius și Vivo, dar și un centru comercial de dimensiuni ceva mai reduse, Platinia.

“Toată lumea va spune avem destule centre comerciale, dacă mai facem se sufocă traficul, că aici ajungem. Din contră. Dacă apar câteva centre comerciale, cele puține care există vor fi degrevate. Apare și concurența comercială, care te face să fii mai bun cu ceea ce oferi.

Un alt aspect, discutăm aici despre investiții brownfield, pe terenuri maro, terenuri care urmează să fie reciclate, și nu terenuri greenfield, verzi, care mai bine nu ar fi sacrificate pentru construcții. Deci lucrurile sunt benefice”, a spus arhitectul Șerban Țigănaș.

Arhitectul a subliniat că trebuie făcută o selecție de clădiri de patrimoniu industrial care trebuie păstrate, fiind câteva exemple de astfel de clădiri care se renovează la Cluj.

El a menționat că există o nouă tendință mondială în ceea ce privește centrele comerciale. „Aceasta este de a se face grădină, terasă, străzi exterioare. Conceptul de mall evoluează”, a menționat arhitectul clujean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Stadiul de implementare al Programului Operațional Regional 2014-2020 la nivelul județului a fost prezentat, la Zalău, cu prilejul Zilei Regio – Sălaj.

Sălajul a atras 1 miliard de lei din bani europeni

Articolul următor
MIPE a organizat prima sesiune de prezentare a ghidului solicitantului pentru măsura 4.1.1 BIS pentru granturi de investiții necesare retehnologizării IMM-urilor.

Bolos și Hegedus au lansat granturi de 800 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share