Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul a atras 1 miliard de lei din bani europeni

Stadiul de implementare al Programului Operațional Regional 2014-2020 la nivelul județului a fost prezentat, la Zalău, cu prilejul Zilei Regio – Sălaj.
Județul Sălaj se bazează pe faptul că are proiecte mature, cu contracte cu clauză suspensivă | Foto: ADRNV

Stadiul de implementare a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 la nivelul județului a fost prezentat, la Zalău, cu prilejul Zilei Regio – Sălaj.

Caravana Regio este organizată în șase județe din Regiunea Nord-Vest. “Banii europeni sunt o componentă uriașă în dezvoltarea durabilă a României. Mă bucur că atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul administrațiilor locale s-a înțeles importanța acestor fonduri nerambursabile.

Suntem cu toții mult mai pregătiți pentru exercițiul financiar care urmează. Am fost primul Consiliu Județean (CJ) care a semnat un contract de finanțare prin Programul Național Anghel Saligny. Ne propunem să fim primul și în POR 2021-2027.

Spun asta ținând cont de faptul că avem proiecte mature, cu contracte de proiectare și execuție semnate cu clauză suspensivă, ce ne permite să emitem ordinul de începere a lucrărilor imediat după semnarea contractului de finanțare”, a spus președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

91 de contracte de finanțare semnate

În Sălaj, pe POR 2014-2020 au fost semnate 91 de contracte de finanțare, de 1 miliard de lei. CJ Sălaj îi revin 13 dintre acestea, de 444 de milioane de lei. Alte 26 de contracte, de 328 de milioane, au fost implementate de Primăria Zalău.

Orașele și comunele sălăjene au semnat 21 de contracte, valoarea aferentă acestora fiind de 189 de milioane de lei. 31 de contracte, de 152 de milioane, au fost semnate de întreprinderile mici și mijlocii din județ.

Ziua Regio – Sălaj face parte din seria celor șase evenimente organizate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în județele din regiune cu scopul de a promova investițiile de succes implementate prin POR 2014-2020, precum și oportunitățile viitoarei perioade de programare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTP brings F1 Champion Mika Hakkinen as a speaker at the booth party in Expo Real

Articolul următor
Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România va avea loc pe platforma industrială Carbochim.

Șapte centre comerciale, în proiect la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share