Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul Nordului, reabilitat în Maramureș. Proiect de 50 de milioane de euro

Proiectul de 72 km a vizat cinci drumuri județene, fiind finanțat prin Programul Operațional Regional

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, a participat la recepția lucrărilor de reabilitare și modernizare realizate pe loturile 1 și 2 ale șoselei.

În cadrul proiectului Drumul Nordului, au fost reabilitați 72 km, fiind cuprinse următoarele cinci șosele județene și sectoare: DJ 108D, DJ 108A, DJ 193, DJ 182B și DJ 182C. Proiectul de 231 milioane de lei a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR).

Cele mai importante lucrări realizate în cadrul proiectului sunt 15.527 mp de trotuare, 50 de stații de autobuz, 79 treceri de pietoni, reabilitarea a 10 poduri și 2 poduri noi.

“Vom continua reabilitarea drumurilor județene cu proiectul Mara-Nord, prin care vom moderniza peste 80 km de drumuri județene”, a menționat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

În cadrul proiectului Drumul Nordului, au fost reabilitați 72 km, fiind cuprinse următoarele cinci șosele județene și sectoare: DJ 108D, DJ 108A, DJ 193, DJ 182B și DJ 182C.

A plecat Implenia, a venit Strabag

Reabilitarea Drumului Nordului a fost finalizată, în Maramureș, de către societatea de construcții Antrepriza de Reparații Lucrări, parte a grupului Strabag. Au existat, în trecut, mai multe disensiuni între beneficiarul lucrării, administrația județeană, și fostul antreprenorul, Implenia (Elveția – Germania). Locuitorii din zona Codru – Chioar au reclamat ritmul scăzut al lucrărilor.

Drumul Nordului urmează traseul lot 1, limită de județ Sălaj dinspre Cehu Silvaniei – Ariniș – Gârdani – Fărcașa – Ardusat – Hideaga – limită de județ Satu Mare înspre Borlești, lot 2: Șomcuta Mare – Remetea Chioarului – Coaș – Copalnic Mănăștur – Șurdești. În paralel au fost propuse mai multe proiecte care ar trebui să asigure legătura, prin Maramureș, cu Ungaria și cu Moldova.

Centrul Althera, gata în decembrie

Boloș și Bogdan au verificat și stadiul lucrărilor de la Centrul de Terapii Alternative Althera, proiect de 3,5 milioane de euro, care va fi terminat în decembrie. Althera are ca obiectiv principal îmbunătățirea serviciilor medicale și complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități. Acesta va cuprinde șapte cabinete medicale, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapie inovatoare cu animale.

Total
17
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Drumul Nordului a fost reabilitat cu succes ✅Alături de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, am recepționat vineri lucrările de reabilitare și modernizare realizate pe Drumul Nordului, loturile I și II. ➡️În momentul în care am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Maramureș, octombrie 2020, stadiul de realizarea al lucrărilor la acest proiect era de sub 20% pe ambele tronsoane, iar din punct de vedere financiar, sub 10%. 🛣În cadrul acestui proiect, au fost reabilitați peste 72 kilometri de drumuri județene, fiind cuprinse următoarele 5 drumuri județene și sectoare de drumuri județene: DJ 108D, DJ 108A, DJ 193, DJ 182B și DJ 182C. ➡️Proiectul, în valoare totală de peste 231 milioane de lei, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional - POR. ➡️Cele mai importante lucrări realizate în cadrul proiectului sunt: 15.527,71 mp de trotuare, 50 de stații de autobuz, 79 treceri de pietoni, reabilitarea a 10 poduri și 2 poduri noi. ➡️Vom continua reabilitarea drumurilor județene cu proiectul Mara-Nord, prin care vom moderniza peste 80 de kilometri de drumuri județene. ➡️Mulțumesc antreprenorului și echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean Maramureș pentru implicare și pentru toată munca depusă în realizarea acestui proiect. ✅De asemenea, tot în cadrul vizitei domnului ministru în Maramureș, am verificat împreună stadiul lucrărilor de la Centrul de Terapii Alternative - ALTHERA - un proiect în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro, care va fi finalizat în decembrie 2022. ➡️Centrul Althera are ca obiectiv principal îmbunătățirea serviciilor medicale și complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități. Acesta va cuprinde 7 cabinete medicale, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapie inovatoare cu animale. ➡️Mulțumesc domnului ministru Marcel Ioan Boloș pentru toată susținerea pe care o oferă județului Maramureș și pentru sprijinul oferit proiectelor la care lucrăm.

Businessmeni din Europa Centrală și de Est, în vizită la obiective din Maramureș

Articolul următor

Organizația Femeilor Antreprenor: Soluții pentru reactivarea economică a României

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
17
Share