Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Businessmeni din Europa Centrală și de Est, în vizită la obiective din Maramureș

Drumul Nordului a fost reabilitat cu succes ✅Alături de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, am recepționat vineri lucrările de reabilitare și modernizare realizate pe Drumul Nordului, loturile I și II. ➡️În momentul în care am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Maramureș, octombrie 2020, stadiul de realizarea al lucrărilor la acest proiect era de sub 20% pe ambele tronsoane, iar din punct de vedere financiar, sub 10%. 🛣În cadrul acestui proiect, au fost reabilitați peste 72 kilometri de drumuri județene, fiind cuprinse următoarele 5 drumuri județene și sectoare de drumuri județene: DJ 108D, DJ 108A, DJ 193, DJ 182B și DJ 182C. ➡️Proiectul, în valoare totală de peste 231 milioane de lei, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional - POR. ➡️Cele mai importante lucrări realizate în cadrul proiectului sunt: 15.527,71 mp de trotuare, 50 de stații de autobuz, 79 treceri de pietoni, reabilitarea a 10 poduri și 2 poduri noi. ➡️Vom continua reabilitarea drumurilor județene cu proiectul Mara-Nord, prin care vom moderniza peste 80 de kilometri de drumuri județene. ➡️Mulțumesc antreprenorului și echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean Maramureș pentru implicare și pentru toată munca depusă în realizarea acestui proiect. ✅De asemenea, tot în cadrul vizitei domnului ministru în Maramureș, am verificat împreună stadiul lucrărilor de la Centrul de Terapii Alternative - ALTHERA - un proiect în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro, care va fi finalizat în decembrie 2022. ➡️Centrul Althera are ca obiectiv principal îmbunătățirea serviciilor medicale și complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități. Acesta va cuprinde 7 cabinete medicale, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapie inovatoare cu animale. ➡️Mulțumesc domnului ministru Marcel Ioan Boloș pentru toată susținerea pe care o oferă județului Maramureș și pentru sprijinul oferit proiectelor la care lucrăm.
Vizitele la agenți economici au fost efectuate la Electro Sistem și Turist Șuior | Foto: CCIM

Oameni de afaceri din patru țări ale Europei au luat parte la întâlnirile de business programate cu ocazia expoziției Rivulus Dominarun.

Delegații străine de la Camere de Comerț și Industrie (CCI) din patru țări: Ungaria (Bekescsaba, Szolnok, Miskolc), Slovacia (Trnava), Republica Moldova și România au participat la expoziția de bunuri de larg consum din Baia Mare. Manifestarea Rivulus Dominarum a fost dublată de discuții cu reprezentanți ai comunității de business din județul Maramureș.

După trei ani de restricții impuse de pandemia de Covid-19, CCI Maramureș (CCIM) în colaborare cu CCI Republica Moldova și cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș au readus în atenția comunității băimărene Salonul ”Republica Moldova prezintă”. 20 de agenți economici de peste Prut au depus eforturi pentru a reveni în municipiu și a promova pe piața locală produse de calitate cu specific moldovenesc: vinuri, confecții cu motive tradiționale, brânzeturi, fructe uscate.

În program: Electro Sistem și Șuior

La Rivulus Dominarum a revenit, anul acesta, și conducerea CCI Trnava. Din delegația slovacă au mai făcut parte trei companii care au expus produse în standul alocat acestei organizații camerale. Aceștia au participat la întâlniri business-to-business cu companii din Maramureș din domenile producție de lacuri și vopsele pentru lemn și panificație – brutării.

Delegația din Ungaria a fost numeroasă, această prezență întărind relațiile parteneriale pe care CCIM le are cu cele trei organizații din țara vecină. Delegații străini au luat parte la deschiderea oficială a Rivulus Dominarum.

Programul primei zile a continuat cu o vizită la grupul de firme Electro Sistem, membră a CCIM. Grupul are are ca activitate producția și comercializarea de posturi de transformare compacte, tablouri electrice, comercializarea de echipamente pentru sistemele de distribuție a energiei electrice. Delegația străină a vizitat Complexul Turist Șuior, o altă companie membră a CCIM.

11.000 de vizitatori în expoziție

Ziua de sâmbătă a fost dedicată Maramureșului voievodal. CCIM le-a oferit oportunitatea partenerilor străini de a cunoaște și partea ancestrală a județului, valorile și motivele tradiționale care îi atrag pe turiști să revină aici. Obiectivele turistice vizitate au fost biserica de lemn de la Șurdesti, Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mănăstirea Peri, Memorialul Durerii.

La Sighetu Marmației a avut loc o întâlnire cu oficialii administrației publice locale. Ei au prezentat profilului municipiului și oportunitățile de investiții din zonă. Din delegația condusă de președintele CCIM, Florentin Tuș, au mai făcut parte și oficiali ai CCI Iași și CCI a României. La Rivulus Dominarum (23-25 septembrie) au participat 36 de agenți economici din țară și 20 din Republica Moldova. Târgul a înregistrat 11.000 de vizitatori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Finala competiției Romanian Transport Company of the Year (RTCY) este dominată, în acest an, de companiile din Transilvania.

Trei transportatori din Ardeal se bat pe supremația națională în 2022

Articolul următor

Drumul Nordului, reabilitat în Maramureș. Proiect de 50 de milioane de euro

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share