Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Filtru unic în România, pus în funcțiune de Cemacon la Zalău

Cemacon a pus în funcțiune la fabrica sa din Zalău o instalație industrială pentru dezodorizarea aerului viciat și limitarea emisiilor olfactive.
Instalația industrială permite dezodorizarea aerului viciat și limitarea emisiilor olfactive | Foto: Cemacon

Un filtru de reducere a emisiilor olfactive unic în țara noastră a fost activat la fabrica din reședința de județ a Sălajului.

Societatea Cemacon Cluj a pus în funcțiune la fabrica sa din Zalău o instalație industrială pentru dezodorizarea aerului viciat și limitarea emisiilor olfactive. Este prima instalație de acest gen realizată la nivel industrial din România și reprezintă o măsură prin care Cemacon își dorește să asigure o mai bună calitate a vieții cetățenilor din localitate.

“Măsurătorile efectuate arată o reducere semnificativă a percepției mirosului în perimetrul fabricii și în imediata vecinătate. Este de reținut faptul că filtrul nu a fost implementat ca urmare a unor reglementări legale, Cemacon respectând deja toate cerințele din domeniu, de la nivel național și european. Acțiunea este parte a strategiei de responsabilitate socială și protecție a mediului a companiei”, potrivit Cemacon.

Întâlniri cu locuitorii din zonă

”Într-o perioadă cu multiple provocări, am reușit să alocăm un buget generos, de 750.000 de lei, pentru montarea acestui filtru unic în România, care vine în completarea tuturor cerințelor de mediu pe care Cemacon le respectă deja. Nu vorbim de o acțiune punctuală, ci de o strategie integrată, consolidată, durabilă”, a declarat managerul general al companiei, Daniel Șologon.

“În cadrul întâlnirilor periodice pe care reprezentanții Cemacon le au cu locatarii din zona fabricii din Zalău, s-au analizat efectele imediate ale montării filtrului, cei din urmă declarând că într-adevăr mirosurile neplăcute au fost eliminate”, conform conducerii companiei.

În cadrul procesului de producție, Cemacon utilizează materiale 100% naturale, recuperează toate deșeurile și le reintroduce în fluxul tehnologic, încorporează în rețetă diverse materiale (zațul de cafea, rumegușul) pentru care asigură reciclarea prin fabricație.

Echipamente aduse exclusiv din Vestul Europei

Furnizorul instalației este Electromec. Echipamentele și componentele folosite sunt patentate de Spiro (Elvetia), fiind produse de firme de renume în acest domeniu din Europa: Vacon (Finlanda), Schrack Technik (Austria), Regin (Suedia), Tecnoclima (Italia), Fujitsu General Euro (Germania), GI Industrial Holding (Italia), Sodeca (Spania), Daikin Europe (Belgia).

Cemacon este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania și operează trei mari capacități de producție situate în Sălaj: două de cărămidă și una de buiandrugi. Societatea este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acționar principalul este Pavăl Holding, cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

#EECONNECTED - conferință internațională din România dedicată transportului intermodal de marfă din Europa de Est.

Articolul următor
Municipalitatea clujeană a anunțat începerea lucrărilor de modernizare pe strada Universității, tronsonul cuprins între străzile A. Iancu și I. C. Brătianu.

Astor Com începe lucrările pe un nou tronson al proiectului Kogălniceanu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share