Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Laurence Auer, la Cluj: România a “exportat” 6.000 de medici în Franța

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj (UMFIH) a organizat un seminar de integrare a studenților internaționali de la secțiile engleză și franceză.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj (UMFIH) a organizat un seminar de integrare a studenților internaționali de la secțiile engleză și franceză.

Acest seminar s-a derulat în parteneriat cu organizațiile studențești English Medical Student Association, Corporation Medicale Cluj, cu Ambasada Franței în România și cu Institutul Francez din Cluj, în perioada 26-28 septembrie.

Activitățile se desfășoară în paralel, sub denumirea Pre-rentrée 2022, respectiv Welcoming Days 2022, și se adresează studenților admiși în anul I la programele de studiu cu predare în limbi străine de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie.

“Ne dorim ca acest seminar să îi ajute pe tinerii studenți veniți din peste 60 de țări, de pe șase continente, să descopere un Cluj prietenos, multicultural și modern, să simtă că vor avea realmente un al doilea cămin aici, pe durata studiilor universitare.

An de an, ne străduim să le oferim tuturor studenților noștri toate facilitățile necesare și un mediu propice pentru a studia, a se dezvolta și a se putea bucura de tot ce le poate oferi Cluj-Napoca”, a subliniat inițiatoarea proiectului, Anca Buzoianu, rectorul UMFIH.

Mii de medici din Hexagon, școliți în România

Programul cuprinde o zi a porților deschise, cu vizita UMFIH, o vizită ghidată o orașului, întâlniri cu decanii facultăților și cu tutorii, ateliere de inițiere în limba română, conferințe de introducere în cultura românească, prelegeri pe tema tehnicilor de învățare eficientă în domeniul științelor de sănătate.

La sesiunile administrative, studenții vor primi informații despre permisul de ședere, respectiv înregistrarea rezidenței pe teritoriul României, despre asigurarea locuinței, despre sistemul de sănătate din România, precum și alte informații utile. Sesiunile administrative sunt organizate în parteneriat cu Serviciul de Imigrări al Județului, Casa de Asigurări de Sănătate și poliția din campusul universitar.

Ceremonia de deschidere a avut loc în 26 septembrie. Au participat Laurence Auer – ambasador al Franței în România, Arthur Mattli, – ambasador al Elveției, Hanane Yessef, însărcinat cu afaceri culturale și universitare al Ambasadei Marocului.

Având în vedere numărul important de tineri originari din Germania care urmează studiile medicale la Cluj, la ceremonia de deschidere a participat și Ingo Tegge, director al Centrului Cultural German.

Laurence Auer a evidențiat importanța colaborării româno-francofone în domeniul sănătății, menționând că în Franța profesează 6.000 de medici români. În paralel, un număr egal de medici și farmaciști francezi se întorc în această țară după finalizarea studiilor în România.

3.000 de studenți străini la UMF Cluj

La UMFIH se află una dintre cele mai mari comunități de studenți francofoni din afara Franței și cel mai mare număr de studenți internaționali din România (3.000). Concurența pe locurile destinate studenților internaționali a ajuns la 11 candidați pe un loc la medicină dentară în limba franceză.

Studenții români din anul întâi au parte de ”Zilele bobocilor”, un program de integrare și acomodare în mediul universitar din Cluj. Cele trei facultăți din UMFIH vor desfășura o serie de întâlniri introductive, în colaborare cu Organizația Studenților Mediciniști, Organizația Studenților Stomatologi și Organizația Studenților Farmaciști, din cadrul instituției.

Anul universitar 2022-2023 va începe la UMFIH în 3 octombrie. Acesta va fi marcat printr-o festivitate la care vor participa membrii comunității academice. Anul acesta, 600 de studenți internaționali și 1.000 români își vor începe parcursul educațional la universitatea clujeană. UMFIH numără 9.000 de studenți la toate nivelurile de învățământ (licență, masterat și doctorat).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!

Articolul următor

Uniprest Instal Digital, platforma vedetă la primul Expo Uniprest 2022 din această toamnă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share