Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA Romania a finalizat un proiect european de excelență

248 de studenți, majoritatea din Transilvania și Banat, au beneficiat de stagii de practică în cadrul proiectului „Practicăm EXcelența” (PEX).
Proiectul a urmărit și crearea unei rețele angajator – instituții de învățământ pentru a răspunde nevoilor pieței muncii

248 de studenți, majoritatea din Transilvania și Banat, au beneficiat de stagii de practică în cadrul proiectului „Practicăm EXcelența” (PEX).

Compania clujeană NTT DATA Romania, în calitate de beneficiar, a anunțat finalizarea PEX, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (FSE-POCU) 2014-2020. De acesta au beneficiat studenți din centrele universitare Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Obiectivul general a fost creșterea ratei de participare a studenților la programe de învățare la locul de muncă din sectoarele economice cu potențial competitiv, în cadrul unor parteneriate universități – angajatori nou dezvoltate, pentru a le facilita inserția pe piața muncii după ce au absolvit studii terțiare.

Oportunități vocaționale pentru studenți

“A deveni specialist în domeniul IT presupune nu doar parcurgerea, ci în primul rând identificarea unor căi de formare profesională care pot fi sinuoase sau greu accesibile. Astfel de programe practice concepute pentru studenți și oferite lor sunt căi deschise pentru formarea unei viziuni personale asupra profesiei

Sunt adevărate oportunități vocaționale pentru studenți. Este întotdeauna o bucurie pentru noi să fim alături de tinerii aflați la început de carieră”, a spus Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania.

193 de studenți premiați

Pentru a facilita inserția pe piața muncii, complementar derulării de stagii de practică în sectorul tehnologia informației și comunicații, proiectul a asigurat acces la servicii profesioniste de consiliere și orientare în carieră pentru studenții care au finalizat, în cadrul proiectului, cel puțin un stagiu de pregătire practică obligatorie conform curriculei universitare.

Au fost organizate competiții de lucrări de practică în urma cărora 193 studenți au fost premiați, valoarea unui premiu impozabil fiind de 2.500 de lei. Dintre cei 246 studenți care au finalizat stagii de practică obligatorie în cadrul proiectului PEX, 87 au continuat cu stagii de practică aprofundată.

Proiectul a urmărit și crearea unei rețele angajator-instituții de învățământ pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivel regional și local.

Proiect derulat în nouă universități

NTT DATA Romania a încheiat parteneriate cu Universitatea Lucian Blaga (Sibiu), Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică (Cluj), Universitatea Transilvania (Brașov), Universitatea Tehnică G. Asachi, Universitatea A. I. Cuza (Iași), Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică (Timișoara), Universitatea 1 Decembrie 1918 (Alba Iulia).

PEX s-a desfășurat în perioada 2020-2022, la sediile companiei din Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara. Valoarea proiectului a fost de 4,1 milioane de lei, dintre care 3,9 milioane din FSE. Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin POCU 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 130.000 de persoane fizice și juridice orădene și-au achitat impozitele

Articolul următor

Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share