Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțatorul fondului de inovare FIX, în vizită la Cluj

Reprezentanții administrației din Cluj-Napoca au avut o întâlnire cu privire la noi proiecte pentru dezvoltarea ecosistemului local de inovare, cu ambasadorul Elveției, Arthur Mattli, și cu reprezentanții Fondation Botnar, partenerii Primăriei Cluj-Napoca în proiectul FIX.
Organizația finanțatoare s-a prezentat cu o delegație consistentă la Cluj | Foto: PCN

Board-ul organizației elvețiene care finanțează premiile Fondului de Inovare și Experiment (FIX) a vizitat sediul municipalității clujene.

Reprezentanții administrației din Cluj-Napoca au avut o întâlnire cu privire la noi proiecte pentru dezvoltarea ecosistemului local de inovare, cu ambasadorul Elveției, Arthur Mattli, și cu reprezentanții Fondation Botnar, partenerii Primăriei Cluj-Napoca în proiectul FIX.

“Am subliniat eforturile Clujului și direcția pe care o urmăm pentru dezvoltarea ecosistemului local de inovare. Cluj-Napoca deține ingredientele cheie pentru succes. Avem oameni extrem de capabili în toate domeniile, avem reziliență și am înțeles importanța colaborării pentru prezent și viitor.

Am punctat investițiile municipalității în tehnologie, inovare, cercetare, medicină și educație, în domenii care vor crea slujbele viitorului, dar și obiectivele pe care Clujul le urmărește în materie de mobilitate urbană sustenabilă (transport public ecologic, nepoluant), eficiență energetică, creșterea calității spațiului public și dezvoltarea zonelor verzi”, a spus primarul Emil Boc.

Susțin inteligența artificială și tehnologiile digitale

Scopul Fundației Botnar, organizație filantropică cu activități în întreaga lume, este de a oferi suport pentru transformarea orașelor. Aceasta vizează creșterii calității vieții locuitorilor, crearea de medii și sisteme urbane incluzive și susținerea tinerilor pentru o dezvoltare sănătoasă.

Organizația susține utilizarea echitabilă a inteligenței artificiale și tehnologiilor digitale, investind în programe de inovare și cercetare și reunind actori din sectoare diverse pentru dialog și colaborare.

La nivel local, Fundația Botnar a susținut parteneriatului dintre Clusterul de Educație C-EDU și Primăria Cluj-Napoca (PCN), prin acordarea unui grant de 345.000 de euro pentru etapa pilot a proiectul FIX.

Este un proiect unic în România, care oferă tinerilor cadrul propice să își dezvolte, să își testeze și să își valideze ideile, ghidați fiind de antreprenori și profesioniști cu expertiză valoroasă în domeniile în care activează. Am discutat despre noi potențiale proiecte și colaborări.

Delegație elvețiană numeroasă la Cluj-Napoca

Boardul prezent la Cluj-Napoca este format din Amalie Molhant Proost, Marcel Tanner, Elsbeth Müller, Otto Bruderer, Flavia Bustreo, Thomas Gutzwiller, Martin Lenz, Florian Schweitzer, Stefan Germann, Aline Cossy-Gantner, Zur Oren, Karin Schumacher, Kiara Jade Marvuglio, Susanna Hausmann-Muela, Sushant Sharma, Szandra McCrory.

La întâlnire au mai participat Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Emilia Botezan – șef Birou relații externe și investitori, Oana Mureșan – șef serviciu Centrul de Informare pentru Cetățeni al PCN și director executiv al C-EDU.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara va depune încă trei proiecte, în valoare totală de 39 de milioane de lei, pentru finanțare prin PNRR

Articolul următor

Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share