Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restart Energy implementează un sistem de panouri fotovoltaice pentru compania Kosarom, în valoare de 278.000 de euro

Compania timișoreană Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, a anunțat semnarea unui contract în valoare de 278.000 de euro cu compania Kosarom, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere de 400 kWp. Noul proiect presupune instalarea a 889 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 3.550 mp, pe acoperișul unității Kosarom din Pașcani, județul Iași.

Generatorul fotovoltaic va produce 10.425 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 2,1 milioane de euro. Investiția va fi amortizată în mai puțin de 4 ani.

Proiectul solar acoperă aproximativ 11% din necesarul de energie al companiei și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon de 131 de tone și a deșeurilor radioactive cu 1,3 kg pe an.

Sistemele fotovoltaice sunt soluția cea mai sigură și eficientă de a produce energie curată, pentru o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreținere. În același timp, cei care investesc în energie verde primesc credite de carbon tokenizate pe platforma RED, aferente energiei regenerabile consumate”, spune Armand Domuta, general manager Restart Energy

Kosarom a fost încă de la început o companie care a arătat grijă pentru mediu și pentru politicile verzi. Urmărim creșterea gradului de conştientizarea a necesității de a proteja mediul în rândul colegilor noștri, cerem acest lucru în relaţiile contractuale cu partenerii şi ne propunem consolidarea unei culturi organizaţionale ecologiste. Pe de altă parte, această investiție în energie verde ne asigură o reducere consistentă a costurilor operaționale, având în vedere perioada de amortizare scurtă, de mai puțin de 4 ani”, a spus și Teodor Florentin Apostol, director General Kosarom.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică, cu capital mixt românesc-american, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia.

Kosarom este prima firmă din industria alimentară din România privatizată în anul 1992, prin Programul Pilot de Privatizare al Guvernului. Kosarom își asigură materia primă din surse proprii pornind chiar de la nutreţurile pentru animale, conform principiului Safe feed – Safe food. Prin respectarea principiilor de excelenţă în calitate, compania a câştigat încrederea şi loialitatea partenerilor de afaceri şi a devenit unul din liderii importanţi pe piaţa producătorilor de carne şi preparate de carne din România. Compania are în prezent 549 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 184.980.547 lei la finalul anului 2021.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea Arena va găzdui întâlnirea România – Ungaria la tenis

Articolul următor

Primăria Timișoara va depune încă trei proiecte, în valoare totală de 39 de milioane de lei, pentru finanțare prin PNRR

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
6
Share