Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

7 milioane de lei pentru modernizarea Spitalului de Urgențe din Satu Mare

Începe modernizarea, extinderea și reorganizarea Secției de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. Csaba Pataki, președintele Consiliului Județean Satu Mare, a semnat vineri, 30 septembrie 2022, contractul de construcție cu reprezentantul F Haus SRL.

După finalizarea investiției, atât pacienții, cât și personalul medical vor fi întâmpinați de o clădire de ultimă generație cu aparatură care răspunde tuturor așteptărilor, precum și aparatură de diagnostic ultramodernă.

Este foarte important pentru noi ca pacienții din Sau Mare care au nevoie de îngrijiri de urgență să fie tratați în condiții adecvate. Prin această investiție, vom reînvia îngrijirea de urgență a pacienților din Sau Mare și, în același timp, vom contribui și la salvarea multor vieți cu echipamentele medicale moderne puse la dispoziție personalului medical”, a declarat Csaba Pataki, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Lucrări și dotări

Lucrările de extindere presupun extinderea clădirii C1 a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu aproximativ 250 de metri pătrați de suprafață utilă. Aceste spații vor fi utilizate de departamentul de urgență, inclusiv echipamente CT, un departament de urgență pediatrică, precum și un dulap de fișiere și o sală de ședințe.

În cazul spațiilor folosite de urgență, intervențiile de modernizare înseamnă asigurarea circuitelor medicale, modernizarea rețelelor de supraveghere video, stingere incendii, ventilație și climatizare, în același timp se montează corpuri de iluminat cu consum redus de energie electrică și se folosesc sisteme de recuperare a energiei termice.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 9 luni, iar valoarea totală este de 7.625.052 lei, care este acoperită din fonduri UE asigurate prin Programul Operativ Regional 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Propune modelul vest – european pentru întărirea Camera de Comerț Arad

Articolul următor

ROatExpoReal | Who is exhibiting in the Brasov pavilion?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share