Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețeaua Money Gold se extinde în zona Transilvaniei

Societatea Teilor Invest Exchange (TIE), entitate din grupul Teilor, a avut, în primul semestru al anului, afaceri în creștere, dar un profit net în scădere.
Rețeaua care deservește Invest Intermed și TIE a deschis cinci unități în Transilvania | Foto: MoneyGold

Societatea Teilor Invest Exchange (TIE), entitate din grupul Teilor, a avut, în primul semestru al anului, afaceri în creștere, dar un profit net în scădere.

TIE a înregistrat afaceri de 8,4 milioane de lei, în urcare cu 42% față de aceeași perioadă din 2021, și un profit net de 1,8 milioane de lei, mai mic cu 31%. Creșterea veniturilor și a costurilor de operare s-a datorat extinderii rețelei MoneyGold, care deservește atât Invest Intermed, cât și TIE.

La 30 iunie, existau 82 de agenții MoneyGold în toată România. Între 1 iulie 2021 și 30 iunie 2022 au fost deschise 14 noi agenții, între care cele din Reșița, Huedin, Deva, Arad sau Alba Iulia. Teilor Holding, grup care include, în afară de TIE, lanțul de bijuterii de lux Teilor și compania de creditare financiară Invest Intermed, a raportat afaceri consolidate de 184 de milioane de lei, cu o pierdere netă de 2,4 milioane.

Impact negativ: război, inflație, deprecierea leului

„Toate afacerile Teilor Holding au continuat creșterea veniturilor în primul semestru, în linie cu planul de dezvoltare, mărindu-și amprenta locală și internațională, precum și numărul de clienți deserviți. Cu toate acestea, prima jumătate a anului a adus un context dificil pentru afacerile locale, inclusiv pentru Teilor Holding.

Costurile generate de amortizarea fondului comercial pozitiv și a mărcilor comerciale recunoscute în urma consolidării au avut un impact negativ semnificativ asupra rezultatului operațional. Impredictibilitatea generală cauzată de conflictul geopolitic, inflația în creștere și deprecierea leului în raport cu dolarul au avut un impact negativ asupra rezultatului financiar și a celui net.

În ciuda efectului negativ de 9,8 milioane de lei asupra rezultatului net al Teilor Holding a costurilor menționate, care nu sunt de natură operațională, suntem mulțumiți de rezultatele din prima jumătate a anului. Echipa de management este permanent conectată la evoluția realității economice și financiare din economia locală și globală.

Avem o abordare anticipativă și proactivă față de schimbările de pe piață. Suntem astfel încrezători că rezultatul operațional pentru întregul an 2022 va fi în linie cu planul de dezvoltare prezentat deținătorilor de obligațiuni în noiembrie 2021″, a declarat Mircea Varga, președintele Teilor Holding.

Cerere mare de inele de logodnă și verighete

Creșterea veniturilor a fost determinată de diversificarea produselor vândute, de investițiile făcute în marketing și recunoașterea brandului dar și în expansiunea rețelei din România. Comportamentul consumatorilor și cererea au fluctuat în primele șase luni din 2022 în contextul reluării călătoriilor, a războiului, a inflației și a creșterii ratelor dobânzilor.

Numărul de articole vândute a crescut cu 13% față de primul semestru din 2021, determinat de continuarea cererii puternice pentru inelele de logodnă și verighete. Teilor este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, cu 63 de magazine fizice.

Colecțiile includ bijuterii din aur, și bijuterii încrustate cu diamante și pietre prețioase. Invest Intermed, care operează sub brandul MoneyGold, oferă servicii de finanțare în sistem de împrumut cu gaj, exclusiv pentru persoane fizice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șanse de angajare pentru bihoreni. Peste 1.200 de joburi la Oradea Job Expo

Articolul următor
O delegație a Băncii Mondiale a avut întrevederi, la Cluj, cu conducerea Transilvania IT Cluster (TITC).

Proiectul Transilvania Digital Innovation Hub, prezentat Băncii Mondiale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share