Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania Digital Innovation Hub se lansează în spațiul european

Din 1 octombrie, Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) și-a început oficial activitatea în cadrul rețelei Europene de Centre de Inovare Digitală (EDIHs).
Noul hub din Cluj a intrat în proiectul sprijinit prin programul Europa Digitală | Foto: TDIH

Din 1 octombrie, Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) și-a început oficial activitatea în cadrul Rețelei Europene de Centre de Inovare Digitală (EDIHs).

Rețeaua din care face parte TDIH este sprijinită prin programul Europa Digitală de către Comisia Europeană, pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă patru ani.

“Urmând formula one-stop-shop (punct unic de servicii), partenerii din cadrul proiectului oferă un set complex de servicii de transformare digitală și inovare pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru organizațiile din sectorul public din regiunea de nord-vest a României.

Specializarea și serviciile principale ale TDIH folosesc noile tehnologii pentru a sprijini transformarea verde și digitală a întreprinderilor mici și mijlocii, în special din domeniile sănătate digitală și producție. Ne propunem astfel să accelerăm dezvoltarea economică, socială și competitivitatea companiilor”, au rezumat reprezentanții THIH.

Din 1 octombrie, Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) și-a început oficial activitatea în cadrul rețelei Europene de Centre de Inovare Digitală (EDIHs).

Digitalul, pus în slujba afacerilor și publicului larg

“Serviciile TDIH sunt grupate în organizare de evenimente; întâlniri pentru consolidarea ecosistemelor de transformare digitală și inovare; testare înainte de a investi în digitalizare; sprijin pentru inovare; cursuri de formare în domeniul digital; identificare de surse de finanțare (rambursabile și nerambursabile) pentru investiții destinate transformării digitale.

Totul se învârte în jurul digitalului, dar nu ca scop în sine, ci ca și sprijin în dezvoltarea afacerilor și a serviciilor concrete oferite publicului larg. Așadar, aceste activități trec de granița conceptelor și a strategiilor, a cuvintelor cheie, ajungând în zona de implementare”, spun aceștia.

Proiect de 5 milioane de euro

TDIH este coordonat de Transilvania IT Cluster, având ca parteneri de implementare Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare Cluj, Hygia Consult – OLI Hygia, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj.

Parteneri asociați sunt Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, Clusterul de Energie, Clusterul de Industrii Creative din Transilvania, Clusterul Noi Materiale, Acces IT Oradea, Primăria Cluj-Napoca.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 5 milioane de euro, dintre care 2,5 milioane bugetul aprobat al proiectului acoperit de către Comisia Europeană, prin programul Europa Digitală (50% din bugetul total al acestuia). Diferența urmează să fie acoperită din Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Supervizor italian pentru autostrada Chețani - Câmpia Turzii

Articolul următor
Rețeaua CreditAmanet și-a deschis trei agenții în Transilvania

Rețeaua CreditAmanet și-a deschis trei agenții în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share