Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV vine cu bunătăți producție proprie la Zilele Clujului

Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA) - în campus, standuri cu vinuri și alte produse proprii - în Parcul Central sunt principalele acțiuni organizate de USAMV.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj și-a anunțat participarea în cadrul evenimentului Zilele Clujului, în 6-9 octombrie.

Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA) – în campus, standuri cu vinuri și alte produse proprii – în Parcul Central sunt principalele acțiuni organizate de USAMV. Participarea universității este împărțită în două segmente: în campusul de pe Calea Mănăștur și în Parcul Central Simion Bărnuțiu.

În campus, în 8 octombrie, va avea loc ZIOA, între 10:00 și 16:00. Evenimentul adună mii de pasionați de animale și are o componentă educativă, prin interacțiunea cu acestea.

Vor avea loc jocuri și exerciții demonstrative cu câini și cai, vizionări de vivariu, standuri informaționale și cu obiecte de artizanat, activități de observație, vizite la complexul acvaristic, Muzeele de Anatomie și de Parazitologie ale USAMV.

Între standurile participante la ZIOA se vor afla cele cu bunătăți pentru copii, cu meniuri și produse proprii din fermele și stațiunile USAMV. Accesul vizitatorilor în campus este liber. Prezența animalelor de companie este permisă, dacă au vaccinările la zi și nu manifestă agresivitate față de oameni și animale.

Trei standuri în Parcul Central

În Parcul Central, USAMV va fi prezentă cu trei standuri. Unul este rezervat vinurilor albe de la Vinea Apoldia Maior, stațiunea instituției de la Apoldu de Sus (Sibiu). Etichetele participante sunt Eruditus, Docentus, Secas, Traminer Roz, Riesling Italian, Sauvignon Blanc.

Alte produse din producția proprie sunt brânzeturi bio și ulei de floarea soarelui presat la rece, de la Ferma Cojocna, mezeluri Gourmeticus Academicum, respectiv roșii cherry la caserolă, de la sera legumicolă din campus.

Disciplina Fitotehnie a Facultății de Agricultură va prezenta aloe vera la ghiveci, rozmarin la ghiveci, butași înrădăcinați de lavandă la ghiveci și ulei de lavandă, ceaiuri naturale din plante medicinale, produse cu vânzare. Vizitorii pot găsi produsele de la standurile USAMV din Parcul Central, de vineri până duminică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Modernizarea echipamentelor ca soluție de eficientizare economică. Un studiu de caz.

Articolul următor

Bihorul se clasează pe locul II în topul județelor inteligente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share