Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul din Cluj țintește anul viitor 3 milioane de pasageri

Anul acesta avem deja 2 milioane de pasageri în 7octombrie, ceea ce este o performanță care ne onorează, dar este și o provocare de a continua eforturile de recuperare a traficului existent înainte de pandemie.
Pasagerul 2 milioane de la Cluj, alături de conducerea locală a Turkish Airlines | Foto.: TB

Traficul pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) va fi unul record anul viitor, estimează conducerea regiei.

“Anul acesta avem deja 2 milioane de pasageri în 7 octombrie, performanță care ne onorează, dar și o provocare de a continua eforturile de recuperare a traficului existent înainte de pandemie. Pentru anul viitor promitem 3 milioane de pasageri, cifră în premieră pentru noi, cu o țintă de 7 milioane pentru 2040. Cu 338.000 de pasageri, august 2022 a fost cea mai bună lună din istoria de 90 de ani a aeroportului”, a spus directorul AIAIC, David Ciceo.

Pasagerul nr. 2 milioane pe AIAIC, în acest an, este un elev de 10 ani de la Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu, din Cluj-Napoca. El a călătorit pe relația Istanbul – Cluj, cu operatorul Turkish Airlines și va beneficia, din partea companiei aeriene, prin atingerea acestei borne, de o viitoare călătorie dus-întors.

Solicitare către turci: mai multe zboruri de la Cluj

“Spre deosebire de aniversările anterioare, pasagerul de anul acesta este un copil care a călătorit însoțit de tatăl său, ceea ce înseamnă că zborurile și călătoriile sunt apreciate la orice vârstă. Suntem sigură că experiența de astăzi va fi memorabilă pentru acesta”, consideră Burcin Demirezenler, director de vânzări în cadrul Turkish Airlines.

Cu acest prilej, conducerea AIAIC a propus companiei din Turcia să își mărească, de anul viitor, frecvența zborurilor de la Cluj. “Am observat că, în pandemie, majoritatea companiilor aeriene au pierdut 25-30% din trafic, însă Turkish Airlines a cunoscut o revenire foarte puternică, reușind să depășească numărul de mișcări de avioane din 2019”, a menționat Ciceo.

Noul aeroport din Istanbul, atu al Turkish Airlines

“Turkish Airlines beneficiază de prezența noului aeroport din Istanbul, unul imens, dar foarte bine organizat, este practic imposibil să te pierzi acolo. La Cluj, trebuie să facem ca acest aeroport, de pe care zboară mulți oameni din toată Transilvania, să fie competitiv în această zonă a Europei, să aducem aici noi companii și noi curse aeriene”, spune consilierul județean Marinela Marc.

Aerogara clujeană contabilizează 45 de destinații regulate către 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, dar și zboruri charter spre destinații turistice ale sezonului estival. Printre companiile care efectuează curse regulate se mai numără Wizz Air, Tarom, Lufthansa, Ryanair, LOT, HiSky, Air Connect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centenarul încoronării și prima ediție post-pandemie a Oradea FestiFall

Articolul următor

Motivarea angajaților în perioada actuală - cum și de ce trebuie acționat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share