Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Motivarea angajaților în perioada actuală – cum și de ce trebuie acționat

Deși România și Uniunea Europeană în ansamblu nu se află oficial într-o perioadă de criză economică, se poate spune că trăim vremuri complicate. Cu un conflict pe continent, chiar la granița noastră, cu inflație foarte mare și cu temeri legate de asigurarea energiei pentru iarnă cel puțin în economie, cu siguranță lucrurile sunt departe de a fi liniștite în societate. Mediul de business, care este influențat de toți acești factori, se confruntă cu provocări semnificative.

Cele mai multe companii ale căror afaceri nu depind într-o proporție covârșitoare de prețul energiei par a avea evoluții foarte bune ale vânzărilor și chiar ale profitului. Astfel, cu mici excepții, pare că mediul de afaceri rezistă foarte bine, acolo unde există un management isteț și eficiență maximă în folosirea resurselor, precum și adaptare permanentă la condițiile pieței.

În tot acest context, forța de muncă este în continuare un capitol esențial pentru funcționarea optimă a oricărei firme. Fiind o perioadă tulbure, resursele umane se evidențiază și mai puternic prin modul în care acționează – este valabil pentru toate departamentele din companie.

Din cauza inflației, se pune presiune pe salarii. Totuși, cele mai multe firme se confruntă la rândul lor cu creșteri de cheltuieli, iar posibilitățile de mărire a salariilor (și a beneficiilor financiare în general) sunt astfel limitate, pentru ca business-ul să funcționeze în mod sănătos mai departe. Implicit, soluția motivării angajaților printr-un cumul de acțiuni este soluția câștigătoare.

Să nu uităm că se apropie perioada Sărbătorilor de iarnă, iar salariații din mediul privat se așteaptă ca angajatorul să le ofere un cadou de Crăciun – poate din categoria cosuri cadou Crăciun. Însă nu este vorba doar de astfel de daruri, iată mai jos elementele importante care trebuie avute în vedere pentru fidelizarea angajaților, pentru păstrarea lor în companie și pentru motivarea acestora, astfel încât eficiența în muncă să fie excelentă.

Angajați fericiți, echipă productivă, companie profitabilă

 Totul începe cu fericirea angajaților la locul de muncă. Primul gând ar fi că oamenii se duc la muncă de nevoie și munca nu poate fi asociată cu o stare de fericire. Însă în lumea modernă, oamenii vor mai mult decât bani. Își doresc să se simtă împliniți în muncă, respectați și apreciați în firma unde lucrează. Nu funcționează mecanic, ci se implică pentru a ajunge la rezultate cât mai bune. Succesul nu ține doar de bani, studiile au arătat că angajații tind să părăsească locurile de muncă atunci când stresul este prea mare, iar angajatorul (și echipa sa de management) nu acționează constant astfel încât să existe un mediu plăcut la job. Ba chiar sunt preferate locuri de muncă cu salarii mai mici, în comparație cu altele unde compromisul nu merită să fie asumat doar pentru acel mic plus de bani. Chiar și un job ales pur din considerente financiare, cu toate nemulțumirile conștientizare, va fi o aventură profesională pe termen scurt, cel mai probabil.

Așadar, oferă angajaților mai multe facilități la locul de muncă. În mare, acolo își petrec mare parte din zi, mare parte din viața activă! Poți opta pentru o renovare, pentru spații de birouri mai mari, pentru scaune de birou mai confortabile, diverse alte obiecte practice (care vor face munca mai ușoară și mai plăcută). Ai putea chiar să amenajezi mai bine zonele de relaxare și zona de bucătărie. Respectă timpul angajaților, de la programul de lucru la partea de concedii. Nu uita, de asemenea, că nu poți plăti cu bani pentru ore extra nelimitate, oamenii au nevoie și de viață personală pentru a se simți în echilibru deplin.

Activități de team building – câteva ore sau câteva zile în echipă

Momente importante în viața corporativă: activitățile de team building. Alocă timp și resurse pentru a merge cu echipa în vacanțe speciale, ce pot avea durată de o zi sau mai multe zile. Poate fi vorba de conferințe de business legate de activitatea companiei, se îmbină plăcutul cu utilul. Sau se poate alege pur și simplu o călătorie cu aventuri și alte elemente deosebite de program – există chiar firme care pot furniza pachete speciale de team building.

Petrecând timp și în afara orelor de muncă obișnuită, puși în situații în care trebuie să relaționeze în mod special, oamenii se deschid mai mult unii față de alții și consolidează relații personale care vor fi în beneficiul firmei pe plan profesional, la partea de eficiență în activitate. Angajații care au prieteni la locul de muncă decid mult mai greu să plece din companie, chiar și dacă au acces la oferte mai bune de la competitori, la partea de salarizare sau extra avantaje. Idei de team building se pot găsi și online – de la ore de relaxare la spa, până la experiențe precum escape room, paintball sau airsoft, spectacole sau concerte. Foarte practică este însă organizarea unor activități de aventură, pentru a avea posibilitatea de a ieși din zona de confort personal, de a depăși rutina și a trăi momente cu totul aparte, în echipă. Mai ales după perioada de pandemie, oamenii își doresc oricum să petreacă timp cu activități inedite.

Motivare cu beneficii financiare și non-financiare

Motivarea angajaților se face evident și prin salarii competitive la nivel de piață plus un sistem de bonusuri de performanță. În plan financiar, pot fi de asemenea bonusuri de Sărbători. Foarte practic este să oferi avantaje care nu se pot calcula foarte exact în bani. De exemplu, abonamente la sală de fitness și diverse cadouri. De Crăciun și de Paște în special, dar și în alte momente speciale din an, nu uita de ideea de a oferi coșuri cadou gourmet. Am amintit de ea și mai sus, avantajul este că aceste cadouri sunt elegante, perfecte de oferit pe plan profesional, și încorporează mesaje puternice, subliminale, de mulțumire, prețuire, optimism, spirit de echipă.

Un alt mare avantaj la cosuri cadou craciun sau coșuri cadou de Paște: acestea pot părea cadouri mai scumpe decât sunt de fapt, mai ales că includ produse gourmet premium și de lux, în ambalaje festive, cu totul deosebite. Astfel, poate fi mai puternic ca impresie un coș cadou de Crăciun față de o mică primă în bani ori în tichete cadou. Coșurile cadou sunt daruri legate de spiritul de familie, apropie și mai mult persoanele de compania la care lucrează. În mod ideal, cosurile cadou conțin băuturi alcoolice premium, dulciuri de sezon și alte produse gourmet de la branduri de top.

În plus, produsele gourmet sunt savurate de angajați alături de familiile lor, care ar putea deveni la rândul lor un sprijin în relația salariat – firmă (este foarte important ca angajatul să aibă susținerea familiei pentru cariera sa, inclusiv înțelegere pentru eventuale momente de muncă după program, în week-end, deplasări etc.).

Rețeta câștigătoare pentru motivarea angajaților în perioada actuală? Un mix din toate cele de mai sus, adaptat la specificul companiei. Rețeta este diferită de la un IMM la o corporație, dar multe elemente sunt totuși comune. În concluzie, ca manager, trebuie să ai o viziune completă și să înțelegi că oamenii trebuie mereu să se simtă respectați și apreciați. Așa cum se spune de mult timp, companii performante nu au șefi, ci lideri cu viziune, care sunt adevărate modele pentru echipă și acționează mereu empatic față de fiecare membru al echipei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Anul acesta avem deja 2 milioane de pasageri în 7octombrie, ceea ce este o performanță care ne onorează, dar este și o provocare de a continua eforturile de recuperare a traficului existent înainte de pandemie.

Aeroportul din Cluj țintește anul viitor 3 milioane de pasageri

Articolul următor
Finanțarea totală dedicată Văii Jiului, prin intermediul a șase programe operaționale, este de 290 milioane de euro.

Europa va investi 290 de milioane de euro în Valea Jiului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share