Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dunwell: Vara contractelor record în industrial

În T3 s-au tranzacționat jumătate dintre suprafețele de depozitare ale întregului an, conform Dunwell Industrial Brokerage.

Aproape 50% dintre suprafețele de depozitare pentru care s-au semnat contracte de închiriere în 2022 au fost tranzacționate între iulie și septembrie anul acesta.

Potrivit lui Daniel Cautiș, managing partner Dunwell, creșterea din trimestrul 3 a spațiilor industriale tranzacționate în acest an este considerabilă: 312.285 mp în doar 3 luni, față de 315.552 mp primele 6 luni ale acestui an.

„Este foarte reconfortantă această creștere consolidată din trimestrul 3. Companiile pare că au trecut peste indecizia cauzată de contextul politic actual și și-au continuat expansiunea. Cu atât mai mult ne bucură să observăm că majoritatea contractelor semnate (53%) sunt pentru spații noi, atât din partea operatorilor existenți, cât și a retailerilor nou sosiți la noi în țară, care-și construiesc un hub stabil în România pentru o distribuție centrală. Optimist este și faptul că 17% dintre tranzacții sunt pre-închirieri pentru spații noi, ce urmează a fi construite.”, afirmă Daniel Cautiș, din partea Dunwell Industrial Brokerage.

Retailul este sectorul principal care a susținut în primele 3 trimestre din anul 2022 economia românească, conform acestei analize recente de piață a agenției specializate în tranzacții industriale Dunwell.

În total au fost tranzacționați 627.837 de metri pătrați de spații de depozitare, peste o treime (36%) dintre aceștia fiind ocupați de companii cu business în domeniul retail. Următoarele domenii cu nevoie de extindere au fost logistica și e-commerce-ul, cu 11%, respectiv 9%.

Bucureștiul continuă să ocupe primul loc, cu un procent semnificativ de 61% din total suprafețelor tranzacționate, urmat de Ploiești, cu 25%. Următoarele orașe vin la o distanță destul de mare, respectiv Arad, cu 3% și Timișoara cu 2%.

În continuare, închirierile pentru producție acoperă doar 8% dintre spații, 76% fiind pentru depozitare, diferența fiind alocată pentru activități încă nespecificate.

Dunwell, singurul broker exclusiv de real estate industrial din România, este un start-up pro activ, înființat în 2017, în București. Din echipa executivă a Dunwell fac parte Marian Orzu, unul dintre cei mai experimentați specialiști ai pieței de industrial, cu peste 16 ani de activitate în domeniu, Daniel Cautiș, cu peste 10 ani vechime în industrie și Laurențiu Badea, cu peste 18 ani de experiență în piața imobiliară din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Până în 16 octombrie, 18 furnizori autohtoni din domeniul amenajărilor interioare vin cu idei, soluții și oferte la IDW care să te aducă cu un pas mai aproape de casa visurilor tale.

Interior Design Week, la Iulius Mall Cluj

Articolul următor

Impact of global real estate pricing reset bringing shift in investor strategy

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share