Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTP obține cel mai înalt nivel de certificare a sustenabilității unei clădiri, BREEAM Outstanding, pentru Clubhaus din CTPark Bucharest West

  • Certificarea BREEAM Outstanding reprezintă o premieră națională, fiind prima certificare de acest nivel acordată unei dotări a unui parc industrial
  • Consumul de energie în Clubhaus este cu 23,5% mai mic față de referința națională
  • Amprenta operațională de carbon a clădirii este cu 43% mai scăzută față de referința națională


CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa Continentală, a obținut prima certificare BREEAM Outstanding din portofoliul său din România, pentru spațiul multifuncțional Clubhaus, parte a
CTPark Bucharest West.

Amplasat în vestul Bucureștiului, la km 23 pe Autostrada A1, CTPark Bucharest West s-a consolidat ca fiind cel mai mare parc industrial din România, precum și din rețeaua CTP, dezvoltator prezent în 10 țări. CTPark Bucharest West are o suprafață închiriabilă de peste 770.000 mp și găzduiește peste 2.000 de angajați care își desfășoară activitatea permanent în parcul industrial.

Sectorul industrial a fost în centrul atenției în ultimii ani, atât pentru modul impresionant în care s-a dezvoltat domeniul, dar și pentru că modificările legislative au impus noi norme în ceea ce privește sustenabilitatea clădirilor industriale. Din cele 350 de clădiri cu certificate BREEAM din România, CTP are peste 25%, fapt care confirmă angajamentul companiei pentru sustenabilitate. În CTPark Bucharest West, conceptele ce țin de mobilitate (de la legătura cu autostrada la trasee pentru biciclete și trotuare), biodiversitate, eficiență energetică, surse regenerabile (panourile fotovoltaice) sunt abordate la nivelul întregului parc.

Clubhaus este o parte importantă a CTPark Bucharest West și s-a impus ca un game-changer pe piața parcurilor industriale, prin faptul că a fost gândit ca o platformă pentru evenimente educaționale, având un amfiteatru multifuncțional, în care clienții noștri pot susține workshopuri și traininguri, cât și pentru serviciile pe care le oferă. Avem restaurant și pizzerie, cafenea, săli de întâlniri, cabinet medical în care clienții noștri și angajații lor pot beneficia de servicii medicale gratuite, zonă de sport în aer liber și minimarket. Certificarea BREEAM Outstanding este un nou record pentru CTP și este cu atât mai importantă pentru că nu vorbim de o clădire de birouri, ci de o dotare a unui parc industrial”, a afirmat Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

 

Clădirea Clubhaus a fost atent optimizată din etapa de proiectare, implementând aproape toate cerințele standardului BREEAM. Eficiența anvelopei și echipamentele performante asigură un consum redus de energie, care e produsă, în proporție de 20%, de panourile fotovoltaice de pe acoperiș. Spațiile interioare beneficiază de multă lumină naturală, confort termic și acustic. Obiectele sanitare alese asigură cel mai mic consum de apă posibil și există inclusiv sisteme de detecție și prevenție a posibilelor scurgeri de apă.

Din punct de vedere amenajare exterioară, Clubhaus este înconjurat de o livadă de pomi, viță de vie, diverse specii de arbuști și flori. Acoperișul corpului de clădire parter este inierbat, vizibil din zona de birouri, iar păsările și insectele, foarte necesare unui ecosistem sănătos, au parte de căsuțe și hrănitoare montate în copaci.

Sărbătorim trei ani de colaborare cu CTP prin obținerea unui certificat BREEAM New Construction, fully fitted, de nivel maxim – Outstanding! Dincolo de multe specificații tehnice, care fac clădirea CTP Clubhaus foarte performantă, economică, sănătoasă pentru cei care o folosesc, aceasta reprezintă și unul din marile obiective ale colaborării noastre: să facem parcuri logistice pentru oameni, nu doar pentru autovehicule și fluxuri tehnologice. Clădirea asigură dotările necesare miilor de oameni care lucrează sau trec zilnic prin CTPark Bucharest West, de la restaurant la cabinet medical, e înconjurată de multă vegetație și de aici pornește o infrastructură pentru pietoni și bicicliști, străzile având trotuare, piste de biciclete, aliniament de copaci. Lucruri normale, dar foarte rar întâlnite într-un parc industrial”, a declarat Adrian Pop, Manager ADP Green Building.

CTP România folosește standardul BREEAM New Construction pentru toate clădirile noi pe care le dezvoltă. Deține 23 de clădiri certificate BREEAM New Construction, cu un punctaj mediu de 65,21%. Dintre acestea, 14 au obținut calificativul Very Good, 8 au obținut calificativul Excellent, iar CTP Clubhaus a obținut certificatul BREEAM Outstanding.

Toate clădirile construite de CTP în urmă cu mai mult de trei ani, respectiv cele achiziționate de CTP România, sunt certificate folosind versiunea pentru construcții existente a standardului BREEAM, BREEAM In-Use. CTP deține 65 de clădiri certificate BREEAM In-Use, cu un punctaj mediu de 60,31%. Dintre acestea, 57 au obținut BREEAM In-Use Very Good și 8 au obținut certificarea BREEAM In-Use Excellent.

În prezent, CTP România are în curs de certificare alte 14 clădiri existente și încă 26 de clădiri noi in fază de proiectare sau execuție.

 

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,5 milioane de m² de spații în zece țări. CTP este singurul dezvoltator din regiune cu întregul său portofoliu certificat BREEAM și cu operațiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon din 2021, ceea ce stă la baza angajamentului său de a fi o afacere sustenabilă. În România,  CTP deține o suprafață totală de aproximativ 2,2 milioane de m² de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețeaua de transport a căldurii din Timișoara va fi integral reabilitată

Articolul următor

Ediția a treia a Romanian AI Days are loc în 12-13 octombrie în Cetatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share