Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețeaua de transport a căldurii din Timișoara va fi integral reabilitată

Primăria Timișoara vrea să reabiliteze încă 29 de kilometri de rețea de termoficare, caută fonduri nerambursabile în acest scop, nu știe de unde ar putea fi solicitate, dar lansează licitația pentru studiul de fezabilitate. Pentru aceasta oferă 326691 lei, plus TVA.

Anunțul a fost publicat pe sistemul electronic de achiziții publice, iar Primăria Timișoara vizează întocmirea studiului de fezabilitate, precum și identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare.

Conform informațiilor primăriei, din totalul vizat prin proiect, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune. Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic, spun informațiile primăriei.

În ultimii doi ani am schimbat peste 26 de km de rețea și mai avem încă trei din actuala etapă. Pregătim următoarea investiție majoră pentru rețeaua de termoficare, adică modernizarea a încă 29 de km de rețea, veche și uzată, care iarnă de iarnă ne produce zeci de avarii, adică bani cheltuiți în plus și disconfort în casele abonaților Colterm”, conform primarului Dominic Fritz.

Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.

Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, Etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară.

Termenul de depunere al ofertelor este 01 noiembrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara pregătește prima nouă intrare în oraș din ultimii ani

Articolul următor

CTP obține cel mai înalt nivel de certificare a sustenabilității unei clădiri, BREEAM Outstanding, pentru Clubhaus din CTPark Bucharest West

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share