Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Săptămâna culturii coreene, sărbătorită la Art Safari prin expoziția ”Korean Beauty in Poster Art”

Art Safari și Ambasada Republicii Coreea prezintă “Korean Beauty in Poster Art” – o expoziție care găzduiește postere create de Byoung-il Sun inspirate de Hangul (alfabetul coreean) și de cultura coreeană, în Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București), situat pe strada Lipscani, nr. 18-20. Această expoziție reprezintă momentul de vârf al “Săptămânii Coreene” (10-16 octombrie), eveniment cultural organizat anual de Ambasada Republicii Coreea, care are ca scop creșterea vizibilității și a interesului pentru cultura coreeană. În acest an, creatorul lucrărilor, Byoung-il Sun, va vizita Art Safari pentru a se întâlni cu publicul român și pentru a-l ghida să descopere valorile contemporane ascunse în tradițiile coreene, prin tehnica sa artistică inovatoare.

Byoung-il Sun, un artist grafic și profesor premiat cu multe distincții, originar din Republica Coreea, cu o practică artistică de peste trei decenii, aduce imagini din cultura coreeană care traduc prin artă sistemul de scriere al limbii coreene. Expoziția este structurată în trei capitole: ‘Koreanism: empatie tradițională și materialitate regăsite în cotidian’, ‘Hangul, devenind o imagine’ și ‘Crearea ierarhiei vizuale’, care însumează 40 de lucrări de artă.

În cadrul expoziției „Korean Beauty in Poster Art” vor avea loc două evenimente speciale la Art Safari: un curs de design de tricouri Hangul Typo Stencil T-Shirts Design Class, dedicat exclusiv studenților de la Arte, desfășurat miercuri, 12 octombrie, începând cu orele 10:30 și un eveniment de caligrafie Hangul, deschis vizitatorilor Art Safari joi, 13 octombrie, începând cu ora 18:00, ambele susținute de creatorul lucrărilor de artă prezentate în expoziție, domnul Byoung-il Sun.

Sperăm ca artistul coreean, împreună cu studenții și publicul român vor colabora, împărtășindu-și spiritul și simțul artistic, întrucât suntem de părere că înțelegerea reciprocă și comunicarea reprezintă baza pentru creșterea vizibilității Coreei în România”, sunt cuvintele adresate de ambasadorul Republicii Coreea, Kap-soo Rim.

 Program și bilete Art Safari – ediția a X-a

Art Safari va putea fi vizitat în perioada 23 septembrie–11 decembrie 2022, de joi până duminică, în Palatul Dacia-România, din Centrul Vechi al Bucureștiului (str. Lipscani, nr. 18-20), în intervalul 12:00-21:00. În fiecare vineri și sâmbătă, se organizează Night Tours, între 22:00 și 1:00, experiențe de vizitare speciale, care cuprind ghidaj în expoziție, muzică live și prosecco.

În spiritul sărbătorii coreene, tematica Night Tours din 14-15 octombrie este K-pop. De asemenea, Art Safari oferă și vizite ghidate tematice de zi, inclusiv în limba engleză și franceză. Biletele pot fi achiziționate pe site-ul Art Safari dar și la fața locului.

Link bilete: https://tickets.artsafari.ro/e

Demonstrație de caligrafie Hangul: https://www.facebook.com/events/1268822377284790

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O companie italiană construieste un ansamblu rezidențial premium cu 80 de case, la câțiva kilometri de Timișoara

Articolul următor

Șanse de angajare pentru bihoreni la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share