Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EnergoBit lucrează la proiecte de regenerabile de 8.000 MW

EnergoBit este activă în construirea unor proiecte de producere a energiei din surse regenerabile de aproape 8.000 MW aflați în diverse stadii de execuție la nivel național

Mihaela Coroiu, director de strategie de marketing la EnergoBit Cluj, a făcut cunoscute planurile companiei în cadrul conferinței „Noul val de regenerabile”.

EnergoBit este activă în construirea unor proiecte de producere a energiei din surse regenerabile de aproape 8.000 MW aflați în diverse stadii de execuție la nivel național, conform platformei Energynomics.

”Noi am jucat rol important în primul val de regenerabile, când am văzut instalați 4.400 MW la nivel național. În jumătate din aceste proiecte am fost implicați pe partea de execuție. Acum, în al doilea val de regenerabile, avem în lucru un număr dublu de proiecte”, a afirmat Coroiu.

EnergoBit a fost implicată în primul val de regenerabile, în proiecte de 2.000 MW instalați în unități parcurile eoliene, fotovoltaice, microhidrocentrale și centrale mici de cogenerare. Compania face mentenanță pentru unele dintre proiectele eoliene pe care le-a instalat în primul val.

Aceasta și-a învățat lecția pentru ce va însemna punerea în funcțiune a noilor unități regenerabile. ”Este o responsabilitate pe care ne-o asumăm pentru al doilea val, tot ce am făcut greșit în primul val ne învață cum să corectăm pentru noua perioadă”, a adăugat Coroiu.

Soluția pentru scăderea prețurilor energiei este formată din trei elemente: digitalizare, decarbonizare și descentralizare, susține oficialul EnergoBit.

Pentru al doilea val de regenerabile, EnergoBit are în lucru, în diverse faze de dezvoltare, proiecte eoliene onshore (1.200 MW) și offshore (500 MW), centrale fotovoltaice (4.200 MW), hidrocentrale (12 MW), centrale pe gaz (1.770 MW).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primele autobuze electrice, pe străzile din Sibiu

Articolul următor

Sergiana Poiana Mărului a obținut recertificarea International Food Standard: „Rămânem High Level”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share