Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mihai Filip, OVES: “Băncile cresc investițiile în digitalizare cu până la 30%”

Mihai Filip susține că sectorul bancar din România a devenit, în ultimele nouă luni, unul dintre cele mai efervescente domenii care se digitalizează.

Directorul general al dezvoltatorului de software din Cluj spune că interfața, experiența utilizatorului, rapiditatea și securitatea sunt aspectele cel mai des luate acum în calcul de bănci în procesul de digitalizare.

Mihai Filip susține că sectorul bancar din România a devenit, în ultimele nouă luni, unul dintre cele mai efervescente domenii care se digitalizează. Băncile și companiile fintech au crescut investițiile în digitalizare cu până la 30%, potrivit unei analize a OVES Enterprise. Majoritatea instituțiilor vor să îmbunătățească aplicațiile (mobile și desktop), pentru a le face mai atractive, intuitive și ușor de folosit.

De la începutul pandemiei, băncile au mizat pe faptul că utilizatorii vor petrece mai mult timp în fața ecranelor și că multe tranzacții se vor muta online. Astfel, s-au axat pe redesignul aplicațiilor. Securitatea este în atenția băncilor. Ele caută noi metode de identificare a vulnerabilităților și de prevenție și limitare a atacurilor cibernetice pentru a-și ajuta clienții să nu fie victime ale agresiunilor de tip phishing.

Băncile cu investițiile blocate au pierdut teren

Rapiditatea transferurile bancare este un alt factor care determină băncile să investească în dezvoltarea de noi aplicații care să permită transferuri de bani cu o viteză mai mare. „Dacă la începutul anului, 15% dintre clienții noștri erau din domeniul fintech, acum această pondere a urcat la peste 50%. În perioada de pandemie, unele bănci au blocat bugetele de dezvoltare, altele au continuat investițiile.

Când s-au ridicat restricțiile, cei care au investit au avut un mare avantaj în fața celor care au așteptat, câștigând clienți și cotă de piață. Lecția a fost acum învățată. Chiar dacă suntem la început de recesiune, toate instituțiile financiare, nu doar băncile, încearcă să obțină un buget cât mai mare pentru dezvoltare”, spune Filip.

Nu vor să rămână în urma concurenței

Toate băncile investesc în digitalizare pentru a nu rămâne în urmă în fața concurenței. Creșterea numărului de proiecte de dezvoltare din partea instituțiilor financiare aduce un plus de stabilitate pentru dezvoltatorii de software din România, în contextul în care multe dintre companii din alte domenii restrâng sau închid proiecte de dezvoltare și inovație.

De regulă, proiectele în zona fintech se desfășoară pe o perioadă îndelungată, chiar și de câțiva ani. Se lucrează foarte mult la migrarea aplicațiilor din tehnologii mai vechi în care au fost scrise, probabil, acum 10 ani, în tehnologii mai noi, mai moderne, mai sigure. Aici sunt  mai multe verticale: partea de migrare de la vechi la nou, partea de mentenanță a sistemelor actuale, partea de inovație.

Programatorii, confruntați cu scăderea cererii

Stabilitatea și siguranța oferite de astfel de proiecte oferă un argument în plus programatorilor care se confruntă cu scăderea cererii și redirecționarea proiectelor din mediul privat dinspre România și regiune în alte țări. OVES este o companie de software, înființată în 2015, la Cluj-Napoca. 80% din cifra de afaceri este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data. OVES are 107 angajați și birouri în România, Germania și Emiratele Arabe Unite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), la semnarea contractului de finanțare privind restaurarea Castelului Beldy.

Vin banii pentru restaurarea Castelului Beldy. Proiect european de 7 milioane euro

Articolul următor
“Via Transilvanica – drumul care unește” este o carte scrisă de Voicu Bojan.

A apărut prima carte despre Via Transilvanica

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share